Mesajul zilei

25/06/2016 - ROADE LA BĂTRÂNEȚE

Ei aduc roade şi la bătrâneţe, sunt plini de suc şi verzi. Ca să arate că Domnul este drept, El, Stânca mea, în care nu este nelegiuire.

Psalmul 92:14,15

 

Câți oameni mor înainte de a ajunge la bătrânețe? Câți de mulți încetează să dea roade chiar din timpul tinereții? Cei care slujesc Domnului nu vor fi o problemă pentru familie, atunci când vor fi bătrâni. Dimpotrivă, ei vor putea contribui de asemenea la binele societății și a Împărăției cerului. Bătrânii au o mare binecuvântare asupra lor: să proclame, cu cuvintele lor și cu felul în care trăiesc, că Domnul este Drept.

Dumnezeu nu a plănuit ca oamenii să moară înainte de a ajunge la bătrânețe. Cu toate acestea, El ne avertizează, în diferite părți ale Scripturii, despre lucruri pe care, dacă le acceptăm, pot „scurta” viața multor persoane. Unul dintre aceste avertismente divine este să ne cinstim părinții (Exodul 20:12). Cine nu-i respectă pe părinți, determină scurtarea vieții sale. Prin analogie, se poate spune că, persoana care nu-L cinstește pe cel care l-a adus la biserică și în prezența Domnului Isus - care joacă rolul de mamă sau de tată spiritual – se află în aceeași situație.

Promisiunea Celui Atotputernic este ca cei drepți să aducă roade la bătânețe. Cu toate acestea, tinerii nu produc nimic pentru Împărăția lui Dumnezeu. Ce contrast! Cel care nu vede nicio problemă în a nu asculta porunca cerească și găsește un motiv pentru păcatul lui, nu va avea un final fericit. Este foarte important să fim practicanți ai dreptății!

Slujitorii Tatălui ceresc nu vor fi niciodată o povară pentru societate și pentru famila lor. Chiar dacă sunt avansați în vârstă, ei știu că trebuie să respecte poruncile Domnului, să dea mărturie bună pentru toată lumea și să fie stăruitori în credință. Cei mai experimentați, și trecuți prin viață, care au frică de Dumnezeu își arată tot timpul zelul lor pentru ceea ce este drept; ei strălucesc, sclipesc în credință. Este o plăcere să vorbești cu ei. Acești frați anunță Adevărul atât prin ​​cuvinte cât și prin atitudinile lor, și observându-le comportamentul, putem confirma faptul că Dumnezeul nostru este drept și face totul cu înțelepciune.

Psalmistul, înțelegând acest lucru, a luat o poziție și a declarat că Domnul cel drept este Stânca sa. Acesta e secretul de a avea zile multe și, chiar și în ultimul moment al vieții noastre, trebuie să respectăm voința și planurile Creatorului.

Dumnezeu trebuie să fie Stânca noastră pentru totdeauna (Ps 18:2). Deci, dacă știți pe cineva care a servit Domnului, iar ultimele sale zile au fost dificile, nu deschide gura să dai vina pe Dumnezeu, pentru că în El nu există nedreptate.

 

În Hristos cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!