Mesajul zilei

26/06/2016 - CIUDATA LUCRARE A LUI DUMNEZEU

Căci Domnul Se va scula, ca la muntele Peraţim, şi Se va mânia, ca în valea Gabaonului, ca să-Şi facă lucrarea, lucrarea Lui ciudată, ca să-Şi împlinească lucrul, lucrul Lui nemaiauzit.

Isaia 28.21

 

Domnul nu-și măsoară puterea atunci când face dreptate și îi ajută pe cei care sunt ai Lui. De aceea, nebune sunt persoanele, care doresc să facă rău celor care aparțin Domnului. Dumnezeul nostru crează strategii, planuri și luptă pentru cei care își pun încrederea în El. Povestea lui Isaia ne amintește de ceea ce s-a întâmplat când David a fost uns împărat al Israelului și când Filistenii au fost învinși și făcuți de rușine pentru că s-au ridicat împotriva unsului lui Dumnezeu (2 Samuel 5:17-25, 1 Cronici 14:8-17).

Dumnezeu repetă acțiunile Sale. El iubește dreptatea, și pe cei care sunt ai Lui (Psalmul 37:28). Toți cei nedreptățiți pot cere ajutorul lui Dumnezeu, pentru că îl vor primi. Cei care fac rău copiilor lui Dumnezeu plătesc un preț ridicat, nu numai în Ziua Judecății, dar, de asemenea, în zilele pe care le vor trăi aici pe pământ. Cel Preaînalt va face tot ce este necesar pentru a-i ajuta pe cei care-L caută.

A face ceva rău împotriva oricărei persoane este deja un păcat, însă a plănui ceva împotriva slujitorilor lui Dumnezeu este un păcat și mai mare. Tatăl se bucură pentru toți cei care fac parte din Corpul său. Dacă copiii Domnului, vor fi provocați și atacați, prin rugăciune, ei vor primi direcția necesară pe care să o urmeze pentru a-l învinge pe inamic.

David tocmai fusese recunoscut drept rege peste tot Israelul. Însă filistenii, gândindu-se că acela ar fi fost momentul cel mai propice de a-l înfrânge, au pornit cu toată furia și puterea împotriva sa. Dar ei nu au avut în vedere, curajul pe care acest slujitor al Domnului îl avea și ceea ce Dumnezeu este în stare să facă, în numele celor care sunt ai Lui. Cel Atotputernic i-a arătat împăratului cum trebuie să lupte. Dumnezeu Însuși crează mijloacele pentru ca lucrarea Sa să fie împlinită. El a făcut ca  filistenii să fie făcuți de rușine și să fie învinși.

Dacă „filistenii" din ziua de azi se pornesc împotriva vieții tale, amintește-ți că toți cei care decid să se atingă de unșii Domnului vor plăti un mare preț (1 Cronici 16:22, Psalmul 105:15). A lupta împotriva celor care fac parte din poporul ales este ca și cum ți-ai declara propria înfrângere. Ca și în cazul lui David, Domnul ne va va arăta planurile și ne va învața ceea ce trebuie să facem pentru a învinge.

Nu vă fie teamă de amenințările adversarului. Ridică-te și luptă cu el. Cere-i Domnului direcția și fără teamă, fă lucrarea Lui. Asumă-ți drepturile tale întru Hristos, ele sunt la dispoziția ta, chiar în acest moment.

 

În Hristos cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!