Mesajul zilei

27/06/2016 - VOM AVEA O NOUĂ CASĂ

Ştim, în adevăr, că, dacă se desface casa pământească a cortului nostru trupesc, avem o clădire în cer, de la Dumnezeu, o casă care nu este făcută de mână, ci este veşnică.

2 Corinteni 5:1

 

Certitudinea pe care cuvintele Domnului Isus ne-o dă, aduce cu ea încrederea că, acolo sus va fi mult mai bine decât aici, pe pământ. Nu trebuie să avem nicio teamă de a ne confrunta cu procesul de îmbătrânire sau cu moartea. Când corpul nostru, care este alcătuit din carne și oase, nu va mai rezista mult, el va fi transportat într-o casă construită de Dumnezeu Însuși, acolo sus în cer (Ioan 14:2), care va fi veșnică, slăvită și nu va mai fi supusă atacurilor inamicului.

Dacă oamenii care nu s-au pocăit încă, vor deschide ochii în fața importanței Cuvântului lui Dumnezeu, vor avea parte de asemenea la binecuvântările care ne sunt disponibile aici, în această viață și în cea de după. Pentru unii, încrederea noastră în Domnul merge dincolo de limitele rațiunii și a logicii. Biblia ne asigură că în veșnicie vom trăi mult mai bine decât trăim în această lume.

Cei care cunosc Scripturile nu au nici cea mai mică teamă de a înfrunta ziua de mâine, știind că, cu înaintarea în vârstă, se va apropia ziua în care Domnul îi va lua spre fericirea eternă. Pentru cei mântuiți, moartea nu aduce amenințările și incertitudinile pe care cei pierduți le simt. Dacă, pe acest pământ, putem trăi bine, în cer, alături de Isus, vom avea o viață deplină. Aici, credința ne dă condițiile de a face voia lui Dumnezeu; în cer vom fi cunoscători ai tuturor lucrurilor, așa cum Dumnezeul nostru este. Îl vom cunoaște, așa cum El ne cunoaște (1 Corinteni 13:12).

Mai devreme sau mai târziu, corpul nostru nu va mai rezista, și atunci nu vom mai fi aici. Spiritul nostru, care este veșnic, făcut din același material ca al Domnului, va avea o casă nouă, creată de Dumnezeu Însuși.

Prima casă a fost, de asemenea, creată de Tată. Ea este complexă și ne aduce multe bucurii și satisfacții, dar a fost contaminată de păcatul pe care Adam l-a comis și într-o zi va înceta să mai existe. Noua casă însă, este veșnică și are aceleași caracteristici ca acelei actuale, dar ea va fi slăvită și glorificată. Inamicul nu va mai putea acționa în această nouă casă, ea nu va suferi nicio distrugere, pentru că în cer nu va exista lucrarea celui rău. Și în acest fel, ne vom bucura pentru totdeauna de fericirea care ne este rezervată.

Nu te implica cu păcatul, pentru că el te poate scoate din planul lui Dumnezeu și te poate lansa în întunericul veșnic. Fă tot ceea ce este necesar, astfel încât diavolul să nu poată să intre și să acționeze în viața ta.

 

În Hristos cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!