Mesajul zilei

28/06/2016 - DUMNEZEU ÎI IUBEȘTE PE CEI CE-L IUBESC

Eu iubesc pe cei ce mă iubesc, şi cei ce mă caută cu tot dinadinsul mă găsesc.

Proverbe 8:17

Trebuie să înțelegem ce înseamnă a iubi în limbajul Celui de sus. El promite să-i iubească pe cei ce-L iubesc– va face tot ceea ce este necesar pentru ca promisiunile Lui să se împlinească în viața lor. Cine Îl caută pe Dumnezeu în zorii zilei - înainte ca problemele să apară - cu siguranță Îl va găsi. Persoana care așteaptă să se întoarcă la Domnul, după ce răul a intrat în viața sa, de multe ori nu-L va găsi. Prin urmare, trebuie să-L cautăm câtă vreme se poate găsi. (Isaia 55:6).

A cunoaște tipul de dragoste despre care Domnul vorbește, va face toată diferența în viața ta. El îi iubește pe cei ce-L iubesc. În Ioan 14:21, Isus a spus că cine are poruncile Lui şi le păzeşte acela Îl iubeşte; şi cine Îl iubeşte va fi iubit de Tatăl Lui. Trebuie să păzim poruncile Sale; aceasta este dovada iubirii noastre față de El. Când Domnul își ține promisiunile, dovedește că ne iubește. Însă, El îndeplinește ce a promis, doar când noi ținem poruncile Lui. Îndeplinirea legilor Sale, ne pregătește pentru a primi binecuvântările Sale. Nu putem obține dragostea Lui, dacă nu dovedim mai întâi, că-L iubim.

Cineva poate găsi ciudat, faptul că Tatăl nostru necesită o acțiune din partea noastră, înaintea de acțiunea Lui, dar nu este exact așa. Dându-ne legile Lui, Dumnezeu ne dovedește deja, că ne iubește. În acest fel, El ne deschide ușa pentru a ne arăta ce trebuie să facem pentru a ne așeza în locul și poziția în care El să poată lucra în viața noastră. Dacă nu  facem ceea ce ne învață Domnul, El se va afla în imposibilitatea de a acționa în noi.

Planul divin pentru omenire este complet și este pentru noi toți, pentru că El nu este părtinitor, El nu face diferență între persoane. (Deuteronomul 10:17, Faptele Apsotolilor 10:34, Romani 2:11). Cu toții avem aceleași oportunități, dar mulți nu iau în seamă ceea ce Domnul le oferă. Eu cred că ziua cea mare, va ieși la iveală disprețul pe care mulți l-au avut față de darurile oferite de Dumnezeu. Este necesar, ca cei aroganți să știe că Domnul nu este un oarecare, la fel ca noi, care dorește să ne înșele. El este complet, omnipotent, omniscient și omniprezent, și prin marea Sa milă, întinde harul Său, astfel încât să putem ieși de sub forța răului și să ne apropiem de Împărăția Sa.

Eu înțeleg expresia „să-L cautăm pe Domnul dimineața în zori”, cu „ a-L căuta înainte ca problemele să apară”. Este clar că oricine Îi va cere ajutorul, după ce viața sa s-a umplut de  conflicte, va fi ajutat. Dar cine face asta, atunci când lucrurile sunt bune și totul pare minunat, Îl va găsi pe Isus, pentru că El a spus că cine caută, găsește (Matei 7:7,8). Din păcate, cu toate acestea, oamenii Îl caută de cele mai multe ori, atunci când pentru ei este prea târziu.

Cel mai bine este să strigăm la Dumnezeu cât mai este timp.  Cu El, vom putea evita multe suferințe. Când Îl căutăm și pur și simplu dorim să-L întâlnim, situația ia o altă direcție; cu călăuzirea Lui, vom fi întotdeauna învingători (Romani 8:37).

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

Rugăciune

Dumnezeu să vă binecuvânteze!