Mesajul zilei

29/06/2016 - BENEFICIILE NEPRIHĂNIRII

Uită-te bine la cel fără prihană şi priveşte pe cel fără vicleşug; căci omul de pace are parte de moştenitori.

Psalmul 37:37

 

Oamenii care obțin succes în viața spirituală, ne pot servi drept exemplu, având în vedere că practică ceea ce este drept, lucru ce generează un bine foarte mare. Cei care ascultă de Domnul sunt persoane care ne aduc pace și,  prin urmare, oameni de succes.

Tatăl ceresc ne îndrumă să-i urmărim pe cei care sunt învingători, pentru că ei au multe lucruri ca să ne învețe. Înțelegem că, pentru a obține o astfel de poziție, învingătorii au mers pe calea cea dreaptă, pe Calea Adevărului, depășind barierele și cucerind noi teritorii. În acest fel, mergând pe calea lor vom ajunge la succes, pentru că persoana ce învață de la cei care umblă cu Isus, va obține pacea, va deveni în același timp un învățător,  și le va arăta și celorlalți, prin intermediul Scripturilor, cum trebuie să procedeze.

Examinând ceea ce Scriptura consideră că este corect, aduce o mare revelație celui care procedează așa. Acționând în acest mod, ochii inimii nostre vor începe să vadă, și apoi, vom știm cum să împlinim voia Domnului. Pe de altă parte, fără Isus, care este Cuvântul lui Dumnezeu, nu putem face nimic (Ioan 15:5).

A fi un om de pace, înseamnă a învinge toate bătăliile. Inamicul încearcă, se străduiește și pregătește multe lucruri rele împotriva robului lui Dumnezeu, dar acesta nu va ceda. Plin de calm și de echilibru, cel care are pacea, reușește să controleze toate situațiile. De asemenea, are întotdeauna ușile deschise și este bine-venit oriunde, și, cel mai important, este ajutat de Cel de sus în deciziile lui.

Planul Domnului pentru om este atât de măreț și de minunat. Fiind că este Tatăl nostru și pentru că este perfect în toate operațiunile sale, ceea ce El a plănuit pentru fiecare dintre noi este fenomenal, iar cea mai mare nebunie pe care cineva o poate face, este să refuze binecuvântările Sale. Cine are înțelepciune, acceptă legile Domnului și este  gata să-și investească toate forțele pentru a realiza misiunea care i-a fost încredințată.

Cel care de fapt, vrea să aibă succes, trebuie să scape de poftele cărnii și să trăiască în limitele Scripturii, și niciodată să nu se îndepărteze de ele. De aceea, nu-l lăsa pe cel păcătos să te corupă. În plus, așa-zisele victorii, pe care acesta le poate obține, nu merită nici măcar să fie analizate. Nu uita: obediența față de porunca biblică este cheia succesului.

 

În Hristos cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Dumnezeu să vă binecuvânteze!