Mesajul zilei

01/07/2016 - NU TE LĂSA PĂCĂLIT

Dacă vreunul crede că este ceva, măcar că nu este nimic, se înşală singur.

Galateni 6:3

Cel mai rău lucru care i se poate întâmpla unui creștin este ca el să fie utilizat de către Domnul în lucrarea Sa și apoi, să creadă că tot ceea ce el a realizat a fost după propriile puteri. Cine ia asupra sa slava lui Dumnezeu împiedică acțiunea divină în viața sa. Cel care devine convins că este „cineva important” se înșeală pe el însuși. Dumnezeu este Cel care ne folosește și ne promovează; este dragostea Sa cea care ne alege, nu meritul nostru. Aroganța este o lucrare foarte puternică a adversarului, și mulți sunt conduși de către ea.

Când Dumnezeu ne alege, El are intenția de ne folosi în scopurile Sale și, prin harul Său, ne dă condițiile de a face lucrarea Lui. Acum, dacă lucrarea realizată este mică sau mare, slava este întotdeauna a Domnului. În mila Sa infinită și în dragostea Lui, El ne dă resursele necesare pentru a realiza ceea ce-I face plăcere. În toate cazurile, corect este să-i dăm toată lauda Tatălui, recunoscând că fără El nimic nu s-ar fi făcut.

Există versete în Scriptură care ne avertizează că Domnul nu-și împarte lauda cu nimeni (Isaia 42:8). Cine primește pentru sine slava lui Dumnezeu paralizează acțiunea divină în viața sa. Cel mai bine este să-i dedicăm Domnului toată lauda, pentru că astfel sufletul nostru este inundat de prezența Domnului. Când se întâmplă acest lucru, ne putem aștepta ca El să ne folosească chiar și mai mult. Trebuie să fim credincioși în toate lucrurile, pentru că, dacă ar fi după forțele noastre, nu am putea face nimic.

Mi-am petrecut multe ore în prezența lui Dumnezeu,   implorându-L să-mi dea un mesaj sau să mă folosească în rugăciune, astfel încât bolnavii să fie vindecați, cei încătușați să fie eliberați, iar oamenii să se predea Lui. Nu ar fi fost corect dacă, atunci când Domnul m-a folosit în realizarea acestor lurcuri, eu în aroganța mea, să-mi fi însușit toate laudele și să spun că totul s-a întâmplat din cauza sfințeniei mele sau a vreunei puteri pe care aș fi avut-o. A te înșela pe tine însuți este uneori cel mai rău lucru.

În cartea lui Iosua, este scris că Domnul Dumnezeu a început să-l ridice pe Iosua în fața poporului Său. El este Cel care ar trebui să ne promoveze și nu noi, sau diavolul. Cel mai bine este să te lași folosit de către Domnul, să rămâi umil și să-L slăvești pe Cel care trebuie să primească toată lauda.

Sunt sigur că este dragostea lui Dumnezeu cea care ne cheamă să facem lucrarea Lui. Cu ea, vom obține succesul și vom fi folosiți de Dumnezeu pentru a schimba vieți, pentru a-i scoate pe oameni din lumea drogurilor, a păcatului și din mâinile inamicului. Toată lauda, ​​slava și întreaga glorie trebuie date doar Lui.

 

În Hristos cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!