Mesajul zilei

03/07/2016 - AVANTAJELE IUBIRII NOASTRE FAȚĂ DE DUMNEZEU

Domnul păzeşte pe toţi cei ce-L iubesc, şi nimiceşte pe toţi cei răi.

Psalmul 145:20

Cei care se dedică să-l iubească pe Dumnezeu - să țină poruncile Sale și să le păzească (Ioan 14:21) - au o răsplată mare : aceștia sunt păziți și protejați. Omul a fost creat mai prejos decât îngerii, și cum demonii sunt îngeri căzuți, ei încă păstrează o capacitate superioară decât a noastră (Psalmul 8:5). Cu toate acestea, atunci când Domnul ne păzește, spiritele rele nu pot ajunge la noi. Pe de altă parte, cei care nu au respect față de  lucrurile divine nu pot fi protejați de Dumnezeu.

Persoanele care dovedesc că-L iubesc pe Cel Preaînalt cu dăruire, și respectă legile Lui, vor vedea recompensa. Astfel că atunci când adversarul va veni împotriva lor este de ajuns să strige către Domnul, și El le va arăta calea spre victorie.

Multe lucruri se întâmplă în lumea spirituală fără a fi conștienți de ele. Alteori, Domnul ne face conștienți de lucrarea și eliberarea Lui din mâinile satanei. Un bun exemplu este ceea ce s-a întâmplat atunci când diavolul I-a cerut lui Isus să-l lase să-l cearnă pe Petru ca grâul (Luca 22.31-34). La acea întâlnire, unde fiii lui Dumnezeu erau împreună cu Domnul, diavolul a vrut să se atingă de viața apostolului, însă Hristos a spus că s-a rugat pentru robul Său. Cu o altă ocazie, Iuda (cartea lui Iuda) a spus că satana a fost să discute cu Arhanghelul Mihail în legătură cu  trupul lui Moise (Iuda 9). Și pe noi, oare Domnul ne protejează în același fel ? Dacă Îl iubim pe Dumnezeu, El ne va salva – va preveni ca răutatea să ne atingă și să ne distrugă.

În ceea ce privește originea demonilor, se știe că aceștia sunt îngerii care au devenit corupți odată cu  răzvrătirea lui Lucifer (Ezechiel 28:13-19). Un detaliu important este că Cuvântul nu spune că ei, prin păcat, și-au pierdut puterea și capacitatea de a ajunge la noi. Din contra, răul este mai puternic decât omul, așa cum îngerii sunt. Cu toate acestea, nu trebuie să ne temem de ei pentru că nu sunt atotputernici, iar aria lor de acțiune este controlată de Domnul. El poate face doar ceea ce îi este permis.

Dacă îl vom iubi pe Cel Atotputernic, El nu va da permisiune adversarului să ne distrugă. Cei care nu L-au acceptat pe Domnul ca Unic Mântuitor este în pericol. Cei care nu au respect față de legile lui Dumnezeu pot chiar să participe la adunările noastre și uneori, pot părea mai puternici decât noi din punct de vedere spiritual, însă în lumea spirituală, totul este expus, inima și sufletul sunt deschise și se vede totul. În schimb, cei care Îl iubesc pe Domnul, vor fi protejați.

Nu merită să lăsăm deoparte poruncile divine. Cel Preaînalt îl cheamă pe poporul Său la cea mai importantă lucrare: de a da Vestea cea Bună în toată lumea. Mulți consideră acest lucru inutil, și cine face așa, disprețuiește Cuvântul Domnului.

 

În Hristos cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!