Mesajul zilei

04/07/2016 - DUMNEZEU NU ESTE NEDREPT

Căci Dumnezeu nu este nedrept ca să uite osteneala voastră şi dragostea pe care aţi arătat-o pentru Numele Lui, voi, care aţi ajutorat şi ajutoraţi pe sfinţi.

Evrei 6:10

            Există oameni care practică nedreptatea, pentru că atunci când primesc un beneficiu, uită de cel ce și-a dedicat timpul, credința și dragostea pentru a-l ajuta. Dar acest lucru nu se întâmplă cu Dumnezeu. Tot ce facem pentru El sau pentru alții în Numele Lui, rămâne drept un memorial veșnic înaintea Sa și   într-o zi, El ne va răsplăti, chiar și pentru cel mai simplu act de bunătate pe care l-am făcut (Matei 10:42). Cei care fac lucrarea Domnului, direct sau indirect, trebuie să-și amintească întotdeauna, că Domnul nu uită niciodată binele pe care îl facem, chiar și un simplu gest de generozitate cântărește atât de mult. Totul este clar înaintea Lui.

Nu contează lucrarea care ne-a fost înmânată. O vom face din inimă, căci Domnul „ia notițe” despre dragostea pe care am avut-o în lucrarea de salvare a celor pierduți. Printr-un simplu act, de a da o carte creștină cuiva, de a da mărturie despre o binecuvântare primită, de a ne ruga pentru aproapele nostru, de a face o vizită cuiva, ce se află pe patul de spital, fără îndoială, vom primi răsplata cerului.

            Dar atenție: totul trebuie făcut spre slava Numelui lui Isus, deoarece, doar așa avem garanția succesului. În versetul de astăzi, vedem acest lucru foarte clar. Acești frați amintiți în Epistola lui Pavel cătrea Evrei au arătat că munca lor era făcută în Numele Domnul, și de aceea trăiau cu speranța binecuvântărilor din partea divină.

            Observă că, ei slujeau sfinților. Astăzi, ca și atunci, aceștia trebuie de asemenea să fie ajutorați. Adesesa, cei chemați de Domnul slujesc cu atâta iubire și dedicație, încât uită de propriile nevoi. Cât de bine este atunci când cineva își aduce aminte de noi și ne ajută cu ceea ce Domnul îi pune în inimă.

Dacă Tatăl ți-a dat sarcina de a mijloci pentru cei care sunt pe linia frontului în lucrarea divină, fă acest lucru. Oamenii care au fost stabiliți pentru această lucrare sunt egali cu toți ceilalți. Mulți cad în ispite și-L pierd pe Domnul din ochi. Dar dacă vei simți în inima ta să te rogi pentru a ajuta acești Războinici ai Adevărului, fă acest lucru. Există cazuri în care lupta va fi atât de grea, încât mijlocitorul va suferi la fel de mult ca și cel pentru care se roagă. Cu toate acestea, nimic nu ne va doborî, pentru că știm că Cel Preaînalt ne va răsplăti pentru munca și dragostea noastră față de copiii Săi.

 

     Cu dragoste în Domnul,

      R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!