Mesajul zilei

05/07/2016 - MILOSTENIA TREBUIE FĂCUTĂ ÎN ASCUNS

Ci tu, când faci milostenie, să nu ştie stânga ta ce face dreapta, pentru ca milostenia ta să fie făcută în ascuns; şi Tatăl tău, care vede în ascuns, îţi va răsplăti.

Matei 6:3,4

 

Existența celor săraci nu face parte din planul lui Dumnezeu. Acest lucru a apărut odată cu căderea lui Adam. Satana oprimă ființa umană în toate modurile posibile: unii sunt victime ale prostituției sexuale, alții a celei spirituale și mulți ale ambelor. Există persoane care au greutăți financiare, în timp ce altele doresc doar să se îmbogățească. Mulți trăiesc prin spitale, alții sunt afectați de duhul vanității și de diferite tulburări de personalitate. Unii au plăcere în a comite crime, în timp ce alții triesc în minciună și înșelăciune.

Când ajutăm un sărac, fie cu o faptă mare sau doar cu o monedă, nu trebuie să atragem atenția. Ceea ce contează este să facem fapta bună cu sinceritate, ca și cum ar fi pentru Domnul, pentru că El se atinge de inima noastră și vede ceea ce facem. Cine o va face în ascuns, va fi recompensat în public.

Atunci când simțim atingerea divină, trebuie să-I slujim. Dacă Tatăl vede acea mică milostenie pa care o faci, imaginează-ți ce se va întâmpla când vei face o faptă mare! O simplă vizită pe care o facem celui care are nevoie de adevărata Pâine, rugăciunea credinței pe care o facem în liniștea camerei  noastre, sfatul inspirat de Dumnezeu, cântăresc mult în ochii Atotputernicului. El ne atinge atât în marile fapte bune, cât și în cele mici. În orice situație în care Domnul ne pune, trebuie să-L ascultăm, să facem totul în Numele lui Isus. Mâna lui Dumnezeu lucrează în favoarea noastră. Trebuie să împlinim lucrarea pe care ne-a dat-o, pentru că ascultarea de Domnul va aduce mereu o recompensă mai mare decât efortul depus; și acest lucru datorită faptului că am făcut-o în secret, însă El ne va recompensa în public.

Cel mai bun lucru în această viață este să știm că îndeplinim planul lui Dumnezeu. A fi util în lucrarea Sa este una dintre cele mai mari binecuvântări pe care am primit-o de la Tată. Ceea ce facem pentru oricare dintre copiii Săi, nu va fi niciodată uitat.

În Iope, faptele bune și milosteniile făcute de Dorca în favoarea celorlați, l-au făcut pe Petru să-și amintească de credința ei. Atunci când el a îngenuncheat și s-a rugat cu autoritate, și a ordonat femeii să se ridice, ea a fost readusă la viață (Fapte 9.36-42). Faptele bune și ajutorul dat în secret, vor vorbi public despre tine.

 

În Hristos, cu dragoste.

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!