Mesajul zilei

06/07/2016 - NU IUBI BANUL

Cine iubeşte argintul nu se satură niciodată de argint, şi cine iubeşte bogăţia multă nu trage folos din ea. Şi aceasta este o deşertăciune!

Eclesiastul 5:10

Cartea Eclesiastul conține gândurile lui Solomon, cel mai înțelept om care a trăit vreodată pe fața pământului (1 Regi 4:29-34). Cu toate acestea, scrierile lui nu au fost rezultatul propriei sale înțelegeri, ci a Duhului lui Dumnezeu, care l-a folosit pentru a scrie trei cărți și o multitudine de psalmi.

Cuvintele inspirate ale lui Solomon, spun că cei care iubesc banii niciodată nu se vor sătura de ei. Nu este rău ca  o persoană să aibă mulți bani. Ea poate chiar să aibă plăcere în ceea ce se află pe mâinile sale, pentru că, până în acel moment nu a comis niciun păcat. Dar dacă ea va începe să iubească banii cu siguranță va cădea în capcana inamicului.

Atât cei care au bani cât și cei care nu au, trebuie să evite să iubească această unealtă a diavolului, care trebuie să fie întotdeauna văzută ca o simplă resursă, nu ca un dumnezeu care trebuie iubit. Biblic vorbind, cel care Îl iubește pe Dumnezeu păzește poruncile Lui și îl slujește (Ioan 14:15), dar persoana care iubește banul, luptă cu toate puterile ca să-l obțină și devine sclavul lui. Așadar, fie că avem mult sau puțin, banul trebuie să fie un mijloc de a face lucrarea Tatălui și apoi un instrument pentru traiul și bunăstarea noastră (Matei 6:33). A utiliza bunurile care ne vin pe mână, numai pentru noi înșine este o atitudine complet greșită.

Atunci când o persoană începe să iubească banii, dragostea lui Dumnezeu se îndepărtează de ea (1 Timotei 6:10). Deci, cine are judecată, trebuie să lupte să nu piardă dragostea Domnului. Dar cum? Răspunsul este foarte simplu: atunci când Îl iubim, El ne iubește și cu măsura cu care noi măsurăm, El ne măsoară. Noi dictăm modul în care să fim iubiți. A iubi mai mult altceva înafară de Domnul  este ca și cum am divorța de Dumnezeu. Nu ne putem înșela: Mamona, zeul bogăției, nu este în stare să ne salveze de atacurile celui rău.

Sunt mulți cei care luptă în toate felurile ca să aibă abundență și atunci când o obțin, încep să o iubească, iar acest lucru nu e bine! Isus a spus „cui i s-a dat mult, i se va cere mult; şi cui i s-a încredinţat mult, i se va cere mai mult” (Luca 12:48). Adevărul trist este că, cel care iubește abundența niciodată nu va fi mulțumit cu veniturile pe care le are. Țintele unei astfel de persoane se schimbă complet, și ea începe să vadă lumea, diferit de modul în care Dumnezeu o vede pentru el.

Bunurile trebuie privite doar ca instrumente de lucru. Cine nu ascultă de îndemnul divin, cade în capcană. Cu timpul, banii și abundența, îi pot determina pe cei care doresc aceste lucruri, să comită acte interzise, ​​în scopul de a se îmbogăți. Închisorile sunt pline de oameni care au acționat în acest fel. Domnul Dumnezeul tău, îți va pune în mâini, ceea ce este necesar pentru tine. Trebuie să-I slujim doar Lui!

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!