Mesajul zilei

08/07/2016 - TOTUL NE-A FOST DAT DEJA

Dumnezeiasca Lui putere ne-a dăruit tot ce priveşte viaţa şi evlavia, prin cunoaşterea Celui ce ne-a chemat prin slava şi puterea Lui.

2 Petru 1:3

Puțini oameni știu că tot ceea ce avem nevoie în viață, ne-a fost dat deja. Însă, odată cu căderea lui Adam, am murit din punct de vedere spiritual și am fost reduși la lumea materială. Odată cu păcatul, prezența lui Dumnezeu a plecat, sfințenia a dispărut, violența a apărut împreună cu sărăcia și alte suferințe. Dar cu venirea ultimului Adam (1 Corinteni 15:45), am primit totul înapoi. Acum, este de ajuns să  credem în ceea ce am învățat de la cel Atotputernic, prin citirea Cuvântului Său sau prin auzirea predicii, ca să primim tot ce privește viața și evlavia.

Dar ce înseamnă tot ce privește viața și evlavia? Sănătate, pace, prosperitate, sfințenie, comuniune cu Domnul, înseamnă a fi plin de Duhul Sfânt, etc. Ca să ne bucurăm de aceste binecuvântări, trebuie să-L cunoaștem pe Cel ce ne-a chemat prin slava și puterea Sa. Acesta este Domnul nostru Isus.

Unii creștini merg la biserică numai duminica; alții merg doar când se servește Cina Domnului; unii merg doar de Crăciun, în vinerea sfântă sau doar atunci când au chef. Acționând în acest fel, viața lor spirituală este lipsită de sens, fără o legătură continuă  cu Tatăl. Fără această cunoaștere nu ne vom realiza în viață. Cine nu învață să se roage, să trăiască în comuniune cu Domnul, să asculte Cuvântul și să pună în practică tot ceea ce a învățat de la El, nu este un creștin învingător, ci cineva care cade în mod constant în ispită.

Uimitor, există încă oameni care declară că slujesc Domnului însă au plăcerea de a viziona filme pornografice, de a asculta muzică cu un limbaj necorespunzător, sunt falși și trăiesc așa cum  cei răi trăiesc. Desigur, aceste persoane nu sunt în mâinile lui Dumnezeu. Ei se înșeală atunci când declară că aparțin Celui Preaînalt și că vor merge în cer, pentru că Cuvântul spune că, fără sfințenie nimeni nu-L va vedea pe Domnul (Evrei 12:14).

Dacă puterea divină ne-a dat totul deja, atunci de ce nu revendeci tot ce este al tău și astfel să fii vindecat? De ce să nu prosperi ? De ce să trăiești în păcat? De ce să nu fii plin de Duhul Sfânt? De ce să nu îndeplinești planul lui Dumnezeu pentru viața ta? Dacă totul este al nostru, putem face ceea ce-i este plăcut Tatălui din ceruri. El dorește ca toate lucrurile să ne meargă bine, şi sănătatea noastră să sporească tot aşa cum sporeşte sufletul noastru (3 Ioan 1:2).

Oricine ai fi, trăiește la cel mai înalt nivel și în cel mai bun mod posibil. Scapă de pasiunile josnice ale cărnii și fii plin de Duhul Sfânt. Crește în cunoașterea lui Isus și asumă-ți tot ceea ce ți-a fost dat în mod gratuit. Succesul tău este realizarea Domnului în viața ta!

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!