Mesajul zilei

10/07/2016 - LEGEA IERTĂRII

Ci să-i dai şi să nu dai cu părere de rău în inimă; căci pentru aceasta te va binecuvânta Domnul Dumnezeul tău în toate lucrările de care te vei apuca.

Deuteronomul 15:10

Dumnezeu nu vrea să existe niciun sărac în mijlocul poporului Său. În acest sens, El a creat legea iertării, prin care, la fiecare șapte ani, fiecărui israelit i se ierta datoria. Bogatul, care nu respecta această lege, se afla în păcat, iar Cel Preaînalt avea să vină să regleze conturile cu cei care călcau ordinele Lui.

Oare astăzi, Domnul este fericit să vadă atât de mulți nevoiași în casa Sa? Bineînțeles că nu. Astăzi, legea iertării nu trebuie să aștepte șapte ani ca să intre în vigoare. Oamenii lui Dumnezeu trebuie să o exercite în fiecare zi și trebuie să elibereze poporul Său sfânt de sub acest blestem. În acel timp, ea era fizică; în prezent, aceasta este spirituală. Cei care trăiau în sărăcie depindeau de bunăvoința evreilor bogați; astăzi, ei se bazează pe credința propovăduitorilor Evangheliei.

Isus a spus că unul dintre aspectele lucrării Sale era să-i elibereze pe cei captivi (Luca 4:18,19). Astăzi, nu putem transforma Evanghelia în filosofie. Noi trebuie să înțelegem că Vestea cea Bună este puterea divină în acțiune. Dar ce putere este aceasta, când atât de mulți oameni spun că sunt întru Hristos, dar trăiesc ca și cum ar fi sclavii diavolului? Auzim peste tot, cazuri în care mulți trăiesc în păcat, în suferință, cu căsătoria distrusă, în mizerie și sunt robii viciilor. La urma urmei, unde este această putere pe care Isus a spus că a acordat-o ucenicilor? Sau oare, cei care se cred creștini mint?

Prețul răscumpărării a fost plătit deja. Dacă lucrarea a fost făcută, de ce oamenii suferă încă? Slujim Domnului cu adevărat sau pur și simplu ne păcălim pe noi înșine? Eu cred că noi am transformat Cuvântul, care a venit să ne aducă viața din belșug (Ioan 10:10), într-o simplă religie. Pentru mulți, Biblia nu este decât o mare minciună, care promite mult, cere prea mult și nu dă nimic în schimb. Nu te înșela: Evanghelia nu este religie; Este puterea Domnului! Trebuie să ne întoarcem la iubirea lui Dumnezeu întrupată în Hristos; nu putem să ne mai jucăm de-a credința, ci trebuie să începem să facem ceea ce Domnul ne-a învățat.

Rugăciunea mea este că Biserica lui Isus să înceteze să mai fie un club social. Să uite de metodele și practicile pe care mulți „înțelepți" le-au  creat în scopul de a o umple cu oameni, deoarece acest lucru, nu este scopul Domnului. El nu ne-a poruncit să umplem Biserica de religioși, ci ne-a trimis să propovăduim ceea ce El ne-a învățat.  

Ai încredere: Dumnezeu știe să ridice Biserica Sa! Profită de acest timp, pentru că trăim un moment unic: prin mărturia noastră, putem conduce mulți oameni spre cunoașterea Cuvântului, astfel încât ei să fi eliberați de orice opresiune. Ce privilegiu!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!