Mesajul zilei

11/07/2016 - DOMNUL ESTE CREDINCIOS

Credincios este Domnul: El vă va întări şi vă va păzi de cel rău.

2 Tesaloniceni 3.3

Păstrează în inima ta că Domnul este credincios, El face întotdeauna ceea ce promite. Deși poate părea imposibil, cine își pune credința în El va vedea că Domnul onorează ceea ce buzele Lui au promis. Mai mult decât atât, El îi mângâie pe cei smeriți, ridicându-i, vindecându-i pe cei bolnavi și eliberându-i pe cei oprimați. Să nu accepți niciodată în inima ta că inamicul îți poate distruge familia, proprietatea și sănătatea, pentru că Domnul, care este credincios, te va salva de cel rău.

Întotdeauna să-ți amintești de această calitate a Domnului: credincioșie. Atunci când răul încearcă să te distrugă sau să-ți submineze încrederea, făcându-te să renunți sau să consideri lupta ca și pierdută, respiră ușor și mărturisește că Dumnezeul tău este credincios.

Cel Atotputernic s-a arătat întotdeauna un împlinitor al tuturor promisiunilor sale. Dumnezeu i-a promis lui Moise că va fi dușmanul dușmanilor săi (Exod 23:22). Fidelitatea divină cu privire la Avraam, de pildă, nu a fost diferită. Biblia afirmă că acest patriarh, aproape că și-a pierdut soția de două ori. Prima oară, cel care a fost interesat de Sara a fost însuși faraonul, dar Domnul l-a lovit pe împăratul Egiptului și casa sa cu plăgi mari, iar conducătorul egiptean, a trebuit să i-o dea înapoi prietenului lui Dumnezeu(Avraam). A doua oară într-un vis, Cel Prea Înalt i-a zis lui Abimelec, împăratul Gherarului: "Iată, ai să mori din pricina femeii pe care ai luat-o, căci este nevasta unui bărbat." (Geneza 20.3b). Împăratul îngrozit, i-a dat-o înapoi lui Avraam și, de asemenea, i-a dat multe daruri slujitorului Domnului. Dumnezeu a împlinit și întotdeauna va îndeplini promisiunea Sa.

Mai rău a fost ceea ce s-a întâmplat cu Haman, unul dintre cei mai mari conducători ai Imperiului persan.

Pentru că Mardoheu nu s-a închinat în fața lui, inima sa s-a umplut de ură împotriva poporului lui Dumnezeu, până la punctul de a decide exterminarea tuturor evreilor. Pentru aceasta, el l-a convins regele Artaxerxe să emită un decret, marcând ziua și luna pentru genocidul copiilor lui Israel. Domnul, cu toate acestea, a lăsat Cuvânt lui Avraam, Isaac și lui Iacov că ei și urmașii lor Îl vor avea drep Dumnezeu. Prin mâna divină, Ester de origine evreiască a devenit regina Persiei. Și cum Dumnezeu este credincios, a fost adăugat un amendament la decret, care nu putea fi revocat, iar evreii nu au mai fost uciși, ci dimpotrivă s-au răzbunat pe vrăjmașii lor. Și ce a pățit autorul acelui proiect machiavelic? El a fost spânzurat pe aceeași spânzurătoare pe care el i-a pregătit-o lui Mardoheu (Estera 9:25).

Nu este bine să lași nicio amenințare în inima ta. Dacă inamicul spune că te va distruge, îți va distruge familia și toate bunurile, nu-i da nicio atenție. Dumnezeu nu va lăsa ca acest lucru să se întâmple. În orice situație, Domnul salvează, îl ridică pe cel necăjit, îi vindecă pe cei bolnavi și-i iartă pe cei care au căzut în păcat.

Dacă Dumnezeul nostru credincios ne-a promis că ne va elibera de cel rău, de ce să ne temem de amenințările iadului?

 

În Hristos, cu iubire,

 

R.R Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!