Mesajul zilei

12/07/2016 - GÂNDEȘTE CA DUMNEZEU

Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.

Ieremia 29:11

De multe ori pentru că nu înțelegem valoarea gândurilor noastre, lăsăm mintea noastră să gândească negativ. Atunci când acționăm în acest fel, lăsăm diavolului controlul acestei "fabirici de putere." Dacă ea funcționează în mod greșit, va produce energie negativă, care ne va provoaca daune. Pe de altă parte, gândindu-ne la ceea ce este bun va determina ca probleme noastre, în cele mai multe cazuri, să fie rezolvate.

Este de mare valoare să înțelegem că ceea ce suntem azi este ceea ce am gândit ieri; și mâine vom fi ceea ce gândim astăzi. Deci, cine are gânduri negative, încă nu a reușit să scăpe de omul cel vechi și trăiește sub îndrumarea spiritului greșelii care, în trecut, trăia după poftele înșelătoare (Efeseni 4.17-22; Romani 6:21). Mintea este teritoriul unde diavolul își instituiește controlul astfel încât să-l determine pe om să facă ceea ce nu este pe placul lui Dumnezeu. Prin urmare, mintea noastră trebuie să fie ocupată tot timpul cu lucruri bune pentru binele nostru și a aproapelui nostru.

Chiar dacă suntem imperfecți și de cele mai multe ori supuși ispitelor și greșelii, Dumnezeu gândește lucruri frumoase despre noi. Așa că, atunci când ne imaginăm că nu vom reuși să confruntăm o dificultate și considerăm că lucrurile sunt dincolo de capacitatea noastră, luăm defapt frâiele vieții noastre din mâna Domnului și i le dăm inamicului; gândirea negativă oferă vrăjmașului controlul acestui generator fantastic. Cine, de exemplu, trăiește cu mintea la curvie și la celelalte păcate ale firii noastre, devine prizioner al prostituției (Proverbe 23:27).

Energia produsă de mintea noastră poate să fie bună sau rea, depinde de voința noastră. Apostolul Pavel ne-a învățat că ar trebui să ne gândim doar la ceea este adevărat, vrednic de cinste, drept, curat, vrednic de iubit, vrednic de primit, orice faptă bună şi orice laudă.(Filipeni 4.8).

Cât de bine ar trăi poporului lui Dumnezeu, dacă s-ar lăsa călăuziți de orientările Duhului Sfânt, date de Pavel. A ne gândi la ceea ce nu este de folos produce energie negativă, ceea ce provoacă o mare suferință. Cu toate acestea, atunci când ne antrenăm mintea să se gândească la ceea ce este bun, dezvoltăm un potențial minunat în fața obstacolelor și reușim să le depășim, făcându-ne să vedem că între noi și cei învingători nu există nicio diferență.

Atunci când gândim pozitiv, așa cum Cuvântul lui Dumnezeu ne spune, cele mai multe dintre problemele noastre vor înceta să mai existe. Așa că, începe să gândești așa cum Domnul ne învață. Cel Atotputernic știe că noi suntem imperfecți și supuși multor ispite, dar El nu se gândește la eșec și nu se lasă purtat de pesimism. Nu poți irosi darul pe care El ți l-a dat și să cazi în păcat. Cu puterea Lui, vei învinge în orice situație dificilă. Ce zici de acest lucru?

 

În Hristos, cu iubire,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!