Mesajul zilei

13/07/2016 - CE DUH SĂLĂSLUIEȘTE ÎN INIMA TA?

Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste şi de chibzuinţă.

2 Timotei 1.7

Creștinul ce trăiește cu frică – temându-se că ceva rău ar putea să i se întâmple - și nu are curajul să-și ia locul întru Hristos, trebuie să revină la realitate și să se roage ca să fie eliberat de acest duh, care nu este de la Dumnezeu, ci de la diavol. Copiii Domnului nu trebuie să accepte nimic de la inamic.

A planta frica în inima creștinului este una dintre strategiile lui satana. Acest lucru s-a întâmplat cu Iov, care, deși părea să nu aibă niciun cusur, în adâncul sufletului său, se temea că Domnul nu ar fi suficient de puternic ca să-l salveze. Din cauza acestui lucru, dezastrul a lovit viața sa și a familiei sale, aducându-i o pierdere foarte mare.

De multe ori, un băiat și o fată, încă singuri și fără să știe unul de celălalt, îl lasă pe adversar să intre în viața lor și să distrugă ceea ce, în viitor, ar fi putut deveni o căsnicie fericită. Auzind de cineva care a fost necredincios soțului sau soției, declară în inima lor sau cu voce tare că, dacă acest lucru s-ar fi întâmplat cu ei, și căsătoriți fiind, nu s-ar ierta și s-ar separa. Cu această afirmație, fără să-și dea seama, lasă loc diavolului să intre și să facă lucrarea sa malignă.

Dacă Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, de ce atunci să-l avem? De ce trăim disperați, gândindu-ne că nu mai putem plăti facturile sau nu mai putem scăpa de amenințarea celui rău? Dacă îl slujești pe Cel Atotputernic și ești credincios, dăruiești zeciuiala și ofertele în Casa Domnului, dacă ești un împlinitor al poruncilor și trăiești conform Cuvântului Său, crede atunci. Cel Atotputernic a promis că va deschide zăgazurile cerurilor şi c´va turna peste noi belşug de binecuvântare. (Maleahi 3:10). Dacă El nu-și va îndeplinit promisiunea, poți chiar să-l pui la încercare, dar Cuvântul declară că Dumnezeu nu este om ca să mintă (Numeri 23.19a).

 Domnul ți-a dat puterea de a învinge. Cine are această forță nu poate refuza provocările apărute și nici să se roage disperat ca și cum ar fi abandonat. Puterea ce există în inima ta îți oferă condițiile de a fi învingător peste toate încercările ce vin ca să te facă de râs și să te facă să suferi. De asemenea, această ungere este iubire. Cu ea, vei învinge orice sentiment de ură, minciună, calomnie, și în fine, orice atac al răului. Această ungere este de asemenea chibzuială. Acest lucru înseamnă că nu trebuie să disperi și, de exemplu, să-ți vinzi casa sau orice alt bun din cauza disperării. Chibzuiala îți dă răbdarea ca să reflectezi și să te rogi în mijlocul furtunii.

Niciodată nu putem să acceptăm duhul fricii, căci Domnul ne-a dat duhul puterii, al iubirii și al chibzuinței, cu care suntem capabili să învingem în orice luptă.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!