Mesajul zilei

15/07/2016 - NU-ȚI DORI DUHUL LUMII

Şi noi n-am primit duhul lumii, ci Duhul care vine de la Dumnezeu, ca să putem cunoaşte lucrurile pe care ni le-a dat Dumnezeu prin harul Său.

1 Corinteni 2:12

Primirea Duhul lui Dumnezeu a fost cel mai bun lucru care ni s-a putut întâmpla vreodată. Cu toate acestea, există mulți oameni care primesc duhul lumii. Pentru aceștia, ceea ce contează sunt plăcerile cărnii, banii, desfrâul și căutarea neîncetată a bunurilor materiale și protecție. Cine primește Duhul Domnului dobândește condiția de a ști ce anume ne este dat în mod gratuit de către Cel Prea Înalt, căci El nu cere nimic în schimb. Cuvântul arată clar că ne este dat în mod gratuit, pentru ca cei mai puțin informați să nu creadă în povestea celui rău, care spune că trebuie să dăm ceva în schimbul binecuvântărilor divine.

Orice persoană care se naște în familia lui Dumnezeu are nevoie de Duhul Domnului, iar Isus este cel care ne botează. În momentul în care creștinul este botezat cu Duhul Sfânt, el intră într-o atmosferă spirituală care nici nu credea că poate exista și începe să aibă în sinea lui însuși Duhul Domnului. Cu această revestire, el este întărit, iar chinul, tristețea, durerea, și celelalte suferințe ale sufletului dispar. Pe de altă parte, fără El, credinciosul devine slab.

Duhul lumii nu este doar un mod de a vorbi despre cei care trăiesc în trup. El este real și cine trăiește stăpânit de el, trăiește legat de tot ceea ce se referă la această viață trecătoare. El folosește ființa umană după placul lui: unii se transformă în robi ai alcoolului, alții sunt induși să înșele, să se drogheze, să se prostitueze.

Cei dominați de spiritul lumii sunt interesați de lucrurile murdare ale vieții. De exemplu, intimitatea conjugală - creată de Domnul, cu scopul specific de reproducere, plăcere, ușurare mentală și satisfacție spirituală - este tratată într-un mod grotesc și imoral. Persoana care este posedată de duhul lumii se gândește numai la păcat, și cine îi intersectează calea, devine un obiect al satisfacerii dorințelor sale lascive. În plus, ea vrea doar să știe de bani, lux și tot ceea ce inima-i poftește.

Cei care sunt plini de Duhul lui Dumnezeu gândesc ca Domnul. Ei sunt contra distrugerii morale pe care alții o suferă și se roagă pentru cei pierduți și copleșiți, și luptă pentru ca acești oameni să-L cunoască pe Isus, Păstorul cel bun. Persoana care are asupra vieții sale, Duhul lui Dumnezeu posedă condiția de a ști ce anume ne este dat în mod gratuit de către Tată.

Cei stăpâniți de duhul lumesc cred că trebuie să facă imposibilul pentru ca Atotputernicului să lucreze în favoarea lor. Dar, atunci când află că Isus a făcut totul deja și că este necesar doar să creadă, își schimbă atitudinea și încep să se bucure de ceea ce ne-a fost oferit în mod gratuit de Fiul lui Dumnezeu.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!