Mesajul zilei

17/07/2016 - LUPTA NU ESTE PIERDUTĂ

Israele, pune-ţi nădejdea în Domnul, căci la Domnul este îndurarea şi la El este belşug de răscumpărare!

Psalmul 130:7

A învăța să aștepți în Domnul este unul dintre marile secrete ale învingătorilor. Chiar și atunci când greșește, omul nu-l poate lăsa pe inamic să-l facă de râs și nici să ia decizia că, după ce a căzut în ispită, este incapabil să-I slujească lui Dumnezeu, pentru că acționând așa înseamnă să crezi în adversar. Noi nu trebuie să păcătuim, desigur, însă, dacă acest lucru se întâmplă, trebuie să aștepți în Domnul, pentru că El are un plan pentru noi, și nu va fi acest păcat ce te va lua din mâinile Lui. Trebuie să așteptăm în Dumnezeu, pentru că El este milostiv și capabil să realizeze mântuirea noastră.

Atunci când un fiu al lui Dumnezeu se lasă dus de ispită, și căzând sau nu în ea, se simte mizerabil. În acel moment, nu ar trebui să ia nicio atitudine, ci doar să-și mărturisească greșeala și să-i ceară iertare Domnului cât și restituirea bucuriei sale. Este în acel moment când satana vine și încearcă să te convingă că ai greșit pentru că nu este de niciun folos să-L slujești pe Domnul și că nu există nicio cale de întoarcere. Așa că, dacă nu dorești să te pierzi și dorești să obții iertarea și restituirea poziției tale în Hristos, cel mai bine este să aștepți întru El.

Este trist să vezi persoana care s-a hotărât să-L urmeze pe Cel Atotputernic păcătuind. Când se întâmplă acest lucru, El se întristează pentru că în acel moment planul Său pentru acea viață a fost zădărnicit. Dar asta nu înseamnă că am ajuns la capătul drumului și nu mai este nimic de făcut. Cine vrea să învingă nu-l poate lăsa pe inamic să-l facă de râs, ci trebuie să creadă și să pună în practică promisiunea biblică: Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele şi să ne cureţe de orice nelegiuire. (1 Ioan 1:9)

Tăcând însă, crezând că ești un eșec și, prin urmare, nu poți servi Domnului înseamnă să crezi în cel rău. Dumnezeu, ca Tată, știe mai bine decât noi, că copiii, atunci când învață să meargă de multe ori cad și chiar se rănesc. Dar, dacă li se aduc cuvinte de încurajare, ei vor încerca din nou și vor fi capabili să rămână în picioare, și în curând, să fie fermi și să meargă în mod normal.

Bine ar fi să nu greșim, însă dacă acest lucru se va întâmpla, corect este să aștepți în Cel Prea Înalt. Planul Lui pentru viața noastră nu se termină cu un singur păcat comis (vezi cazul lui Iona); pentru că, de fapt, nimeni nu ne poate smulge din mâinile Domnului (Romani 8.35-39).

La Domnul este îndurarea și tot în El se află și belșugul de răscumpărare, astfel încât să nu ne pierdem în înșelăciunile lui satana. Chiar dacă am pierdut o luptă, aceasta nu înseamnă că am pierdut întreg războiul (Proverbe 24:16).

 

În Hristos, cu iubire,

R. R Soares

 

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!