Mesajul zilei

19/07/2016 - EVITAȚI ACESTE TREI RELE

Furia este fără milă şi mânia năvalnică, dar cine poate sta împotriva geloziei?

Proverbe 27:4

Există multe lucruri nedrepte pe care omul le face. De exemplu, nimeni nu ar trebui să bea nici măcar o picătură de alcool, dar mulți se îmbată. Drogurile nu ar trebui să fie experimentate, cu toate acestea, o mulțime de oameni fac uz de ele. Dacă toți și-ar construi viața după sfaturile Bibliei, problemele omenirii ar avea soluție.

Cine înșeală își face rău sie însuși, cât și persoanei cu care a păcăuit,soțului, soției, familiei și mai ales Domnului. Dar, din păcate, sunt mulți cei care, chiar acum, îl lasă pe diavol să-i aranjeze o partidă. Cel mai rău este că, de multe ori, această persoană crede că Dumnezeu înțelege faptul că el suferă și că vrea să-l vadă fericit în brațele altcuiva, și astfel face din Dumnezeu complicele său. Aceste atitudini triste, și de asemnea mânia, furia și invidia nu ar trebui să fie acceptate sau tolerate în inimă.

Furia este o mânie violentă, crudă, aproape fără control. Persoana care este posedată de acest sentiment acționează fără milă, fiind capabil să comită atrocități mari. Ea poate fi înțeleasă ca o nebunie fără margini. Saul, de exemplu, a fost furios pe David, pentru că tânărul a fost ales uns al Domnului și apoi a căutat să-l omoare cu orice preț. Sfârșitul trist al lui Saul arată că furia este crudă, cu cei care sunt plini de ea (1 Cronici 10.1-7).

Mânia este năvalnică și poate fi definită ca um resentiment ce vine cu o dorință de răzbunare. Acest lucru înseamnă că persoana care o lasă să intre, poate avea momente în care nu reușește să se controleze, este luată de un impuls violent, face lucruri teribile, pe care le va regreta mai târziu. De câte ori televiziunea nu ne arată oameni ce au comis atrocități, chiar și crime, iar apoi mărturisesc că regretă faptele comise și că nu știu de ce au comis astfel de fapte! Fugiți de mânie, pentru că într-o secundă poți distruge viața cuiva precum și propria viață.

Gelozia (învidia) este un amestec de dezgust și de apreciere pentru succesul unei persoane. Cine are un astfel de sentiment, atunci când  vede o persoană prosperând, copie acea persoană și vrea să facă același lucru ca și ea. Omul invidios este capabil să-și trădeze chiar și cel mai bun prieten, așa cum, de exemplu „descoperă” că nevasta acestui prieten este femeia ideală pentru a fi jumătatea vieții lui, că mașina prietenului este ceea ce el dorește să aibă, etc.

Doar un nebun ar accepta astfel de sentimente de invidie și de gelozie. Așadar, ia în serios aceste avertismente și nu lăsa pe nimeni să te seducă cu aceste lucruri, nici măcar pe soțul tău. Poate că el este bolnav în suflet posedat de duhul greșelii. Dacă nu dorești să ai probleme și să ai parte de zile fericite, depărtează-te de rău şi fă binele; caută pacea şi aleargă după ea. (Psalmul 34.12-14)

 

În Hristos, cu iubire,

R. R. SOARES

 

Rugăciune

Dumnezeu să vă binecuvânteze!