Mesajul zilei

20/07/2016 - SALVEAZĂ-ȚI FAMILIA

Pavel şi Sila i-au răspuns: "Crede în Domnul Isus, şi vei fi mântuit tu şi casa ta."

Fapte 16:31

Pavel a dezvăluit secretul: credința în Domnul Isus. Înțelegerea a ceea ce înseamnă să crezi în Mântuitor este cheia pentru salvarea propriei persoane și a întregii familii. De ce unele familii sunt împărțite, unii sunt mântuiți, iar alții pierduți? Acest lucru este grav, deoarece, dacă cineva va muri fără să-l fi acceptat pe Isus ca Mântuitor va merge în iad. Dar se pare că oamenii nu dau nicio importanță acestui lucru. Cu toate acestea, în cazul în care o rudă face ceva greșit și urmează să fie arestată, familia se unește, pun mână de la mână ca să plătească cel mai bun avocat pentru a încerca să-l elibereze din închisoare. Cine nu este mântuit, are deja sentința dată, și nu va petrece numai câțiva ani închis, ci întreaga eternitate (Ioan 3:36). Peste un milion de ani, el va continua acolo, iar familia alături de el.

Cuvântul învață: Crede în Domnul Isus! Crezi în El? Înainte de a spune da, înțelege că a crede în Isus înseamnă să crezi în Cuvântul lui Dumnezeu, trăind în conformitate cu El și să faci ceea ce El ne ghidează. În cazul în care cititorul este deja salvat (nu trăiește în păcat), iar membrii familiei sunt pe calea mântuirii, el de fapt, crede în Hristos. Cine minte, trădează, și face lucruri pe care Cuvântul le condamnă, trebuie să-și deschidă ochii și să se căiască, pentru că încă nu este liber de sub autoritatea întunericului (Efeseni 2.1-10). Semnul care arată că ești mântuit este că nu mai trăiești în păcat, și familia ta, de asemenea (1 Ioan 5:18).

Cine este întâiul născut al lui Dumnezeu într-o casă are responsabilitatea de a se ruga și de a trăi în conformitate cu Cuvântul, astfel încât ceilalți să găsească, de asemenea, Calea. Diviziunea în familie, între cei mântuiți și cei pierduți demonstrează că cine L-a acceptat primul pe Isus Hristos nu îl slujește în realitate, în mod corespunzător pe Domnul.

Tu și familia ta nu ați face totul pentru a-l scăpa din lanțul celui rău pe un membru din casa voastră? Dacă ar fi necesar, v-ați împrumuta, ați vinde chiar propria casă și tot ce ar mai fi nevoie, pentru a putea plăti un avocat? Și ce faci tu pentru mântuirea celor care sunt încă în întuneric? Dacă ei vor continua așa, tu vei avea probleme serioase, nu-i așa? Deci, crezi într-adevăr în ceea ce spune Cuvântul?

Trezește-te! Fiul tău drag, sora ta, părinții tăi și alte persoane care nu s-au pocăit și nu L-au acceptat pe Isus ca Domn și Mântuitor, au deja în în mână ”biletul” de călătorie spre iad. Dacă se va face apelul de îmbarcare, ei nu vor putea spune nu și vor merge direct spre pierzania veșnică. Fa ceva cât mai este timp; scoate-i din sala de așteptare, pentru că dacă vor urca în avion, peste un milion de ani vor fi încă acolo, în suferința veșnică.

Strigă către Domnul chiar în acest moment și roagă-te pentru salvarea familiei tale.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!