Mesajul zilei

21/07/2016 - DĂ PAȘII CORECȚI

Ferice de oricine se teme de Domnul şi umblă pe căile Lui!

Psalmul 128:1

A fi temători de Dumnezeu este atât de bine, încât, chiar și în cazul în care nu ar exista nicio promisiune specială din partea Domnlui pentru noi, ar fi o experiență minunată pentru viața curată, dreaptă și liniștită, de care ne putem bucura. Dar Scriptura spune că cine este temător este binecuvântat, de succes, și fericit. A ne teme de Cel Prea Înalt înseamnă să respectăm ceea ce El spune în Cuvântul Său. Însă acesta este doar primul pas al rețetei către succes. Celălalt pas este să umblăm pe căile Lui. Nu este dejuns să eviți să faci ceea ce El interzice. De asemenea, trebuie să practici ceea ce poruncește El, pentru că numai în acest fel poți obține adevărate victorii.

Cine se teme de Dumnezeu experimentează  tot ce este mai bun din această viață, pentru că nu există nimic mai satisfăcător decât să știm că suntem curați, că nu suntem responsabili pentru distrugerea unei familii, că nu provoacăm rău nimănui, și nici nu suntem vinovați pentru eșecul altora. Bine este să ne putem uita la toți, fără teama că cineva poate descoperi ceva despre noi și, prin urmare, să ne simțim rușinați.

Odată un politician, care fusese dat în judecată pentru diverse escrocherii mi-a spus: "Acum am învățat că un adevărat șmecher face totul cum trebuie, fără să fie prins." Cel mai rău frate, este că această persoană a ocupat timp de mai mulți ani o poziție înaltă în politică. Așa că l-am întrebat: "De ce? Nu ai învățat de la Isus ce este bine și ce este greșit? " Dar el nu a putut să-mi răspundă. În ceea ce privește fraza, ulterior am înțeles ce a vrut să-mi spună, însă ar fi trebuit să afirme contrariul: "Cine se teme de Domnul face totul corect." Dacă el ar fi urmat călăuzirea divină, nu ar fi fost expus la rușinea națională la care a fost supus. Dacă suntem judecați pentru binele pe care îl facem, aceasta va fi o binecuvântare pe care niciodată nu o vom putea refuza (Matei 5,10).

Cine se teme de Dumnezeu va avea întotdeauna succes. Isus a poruncit: "Daţi dar, Cezarului ce este al cezarului, şi lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu" (Luca 20:25). Mulți oameni, cu toate acestea, preferă să păstreze ”taxele”, și "Cezarul" din ziua de azi, când va descoperi, se va înfuria. În consecință, prețul plătit va fi foarte mare. Dar, chiar și în cazul în care "Cezar" nu va afla, acei bani în plus nu vor face bine nimănui. Același lucru se întâmplă cu zecimea: persoana care o reține acționează ca un nebun, deoarece Cuvântul lui Dumnezeu declară că, dacă noi nu dăm Domnului ce este al Lui, suntem blestemați (Mal 3: 8,9). Cum poate cineva să fie fericit și să aibă succes, dacă este sub greutatea blestemului?

Noi trebuie să respectăm aceste orientări în întregime: să respectăm voința Celui Atotputernic, evitând să ne implicăm în ceea ce El pretinde a fi rău și să umblăm pe căile Lui. În înțelepciunea Lui, ce este infinită (Romani 11:33), Domnul ne dă direcții și ne oferă oportunități pe care nu le putem ignora. Dând pașii corecți, îndeplinim ceea ce este nevoie, pentru ca Cel Atotputernic să lucreze în noi.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!