Mesajul zilei

22/07/2016 - AI GRIJĂ DE PÂINEA TA

Îngrijeşte bine de oile tale şi ia seama la turmele tale.

Proverbe 27:23

A trăi într-un mod iresponsabil aduce rezultate proaste. De exemplu, una dintre consecințele acestui comportament este posibilitatea ca sursele tale de venit să sece. Există întotdeauna ceva care trebuie să fie făcut, astfel încât veniturile tale să nu sufere alterații. Cand îți pui inima ta asupra "turmelor" – tot ceea ce tu deții – vei descoperi lispuri, care dacă vor contina îți vor aduceri pierderi. Prin urmare, oricât de sigură 

ar fi sursa ta de venit, unele îmbunătățiri vor întotdeauna binevenite. Domnul dorește prosperitatea sa, dorește ca tu să dai roade. (Psalmul 1.3).

Viața conjugală este ca o recoltă, trebuie să fie cultivată tot timpul. Cu toate acestea, multe căsătorii se încheie cu divorț, deoarece soțul este lăsat deoparte. A avea o persoană doar pentru a-ți satisface nevoile este o mare greșeală. Atunci când încep să răsară "buruieni", gândurile greșite, dorințele păcătoase și răcirea conjugală, atunci este timpul de a smulge aceste „buruieni” pentru ca "recolta" să nu sufere daune. Dar, iresponsabilul nu veghează, iar rezultatele proaste vin peste el, din cauza neglijenței sale.

Același lucru se poate întâmpla și în viața ta financiară. Cum arată "oile tale"- sursa ta de venit? Ele îți dau lână, carne și mielușei? A fi bun cu toată lumea este minimul pe care tu îl poți face. Cu toate acestea, cu oile trebuie să fim mai mult decât atât. Trebuie să vedem stadiul lor și dacă grija noastră  asigură continuitatea lor. Nu lăsa să existe o ruptură sau ca sursa ta de venit să sece. Examinează-ți toată turma, meditează asupra a ceea ce ar trebui să fie îmbunătățit, instalațiile înterprinderii, aspectul angajaților tăi și modul în care clienții sunt tratați. În cazul în care vor exista greșeli, tu însuți vei avea de plătit.

În această lume, totul se schimbă. Unele lucruri, cu toate acestea, se schimbă mai repede decât crezi. Așa că nu te baza pe înțelegerea pe care o ai asupra sursei tale de venit, ci studiază, roagă-te și caută înțelepciunea de sus. Cu ajutorul Domnului, vei rezolva multe probleme care ar fi putut să-ți ia pacea.

Dându-ne sfatul de mai sus, Domnul vrea să ne arate că dorește prosperitatea noastră. Cine caută, găsește, și cine aplică ceea ce si se predă, fără îndoială, va deveni un învingător. Amintește-ți că Dumnezeu este partenerul nostru în fiecare întreprindere, pentru că a zecea parte este a Lui. Nimeni nu are dreptul de a reduce ceea ce aparține Tatălui, la urma urmei, El a alocat zeciuiala pentru menținerea lucrării Sale. Fără îndoială El va oferi tot ajutorul Lui, celui care își pune încrederea și-L ascultă.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!