Mesajul zilei

25/07/2016 - RĂSTIGNEȘTE-ȚI FIREA PĂMÂNTEASCĂ

Cei ce sunt ai lui Hristos Isus şi-au răstignit firea pământească împreună cu patimile şi poftele ei.

Galateni 5:24

Cine este al lui Hristos nu trăiește în trup, dominat de dorințe nestăpânite (Galateni 5:16). Pe de altă parte, cel care, cu toate că l-a acceptat pe Hristos, nu se stăpânește și face din mintea sa un cuib al diavolului trebuie să caute urgent eliberarea. Dacă firea ta încă îți direcționează pașii, face ca ochii tăi să vadă ceea ce nu trebuie, te face să gândești și să-ți dorești lucruri interzise și greșite, ea este încă vie și este adevăratul tău stăpân. Totuși, ea trebuie să fie răstignită împreună cu patimile și poftele ei, pentru că numai atunci, vei putea duce o viață plăcută Domnului.

Fă o auto-examinare spirituală și vezi care a fost modul de viață pe care l-ai avut în ultimele luni. Dacă ai fost tentat să vrei lucruri pe care Cuvântul le interzice, nu înaintezi așa cum Tatăl dorește. Cine trăiește în trup, presărat de patimi și plin de dorințe murdare cu siguranță, este ghidat de către inamic și trăiește în afara prezenței Celui Atotputernic. În consecință, persoana respectivă poate, în orice moment, să-i surprindă pe ai săi cu vestea că a păcătuit. Acest mod de a trăi dovedește că ea este deja prizioneră a păcatului.

Creștinul trebuie să se stăpânească. În cazul în care a acceptat ispita în minte, iar ea a devenit um cuib al duhurilor murdăriei morale, el are nevoie de eliberare. Așa că nu te juca cu relația ta cu Dumnezeu. A trăi dorindu-ți ceea ce est greșit, arzând plin de patimi murdare, va face din tine o pradă ușoară pe care inamicul o poate folosi la orice oră. Acest lucru este mai grav decât ne-am putea imagina.

Ce anume ți-a dirijat pașii, ochii și inima ? Când Duhul Sfânt călăuzește o persoană, ea trece prin viață fără nici măcar să acorde atenție tentațiilor satanice din jur. Firea pământească nu poate dicta reguli celui care, de fapt, s-a născut din nou, pentru că, dacă acest lucru se va întâmpla, această persoană va fi ca o scroafă spălată ce s-a întors să se tăvălească iarăşi în mocirlă (2 Petru 2:22).

Dacă vrei să treci prin viață fără să fii dominat de firea pământească, atunci trebuie să o răstignești. Patima îl scoate pe oricine din prezența lui Dumnezeu. Mari sfinți ai Domnului, de exemplu, nu au vegheat și, ca urmare, au căzut în capcanele diavolului. Prejudiciul a fost foarte mare, iar mulți dintre ei nu au reușit să se ridice.

Singurul remediu pentru a evita să devii o pradă ușoară în mâinile lui satana este să fugi de rău, răstignindu-ți firea și apetitul vorace. Nu merită să plătești pentru a vedea ce se va întâmpla cu tine. Există o zicală ce spune: "cine se joacă cu focul se va arde." Așa că luptă ca să-i faci pe plac Domnului, și vei vedea câte satisfacții poți avea!

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!