Mesajul zilei

26/07/2016 - CUM TE VĂD OAMENII

„Doamne”, I-a zis femeia, „văd că eşti proroc”.

Ioan 4.19

Cât este de bine când oamenii văd în noi ungerea cerească. Sunamita a recunoscut că Elisei era un om sfânt al lui Dumnezeu prin comportamentul său (2 Împăraților 4.8-10). Ce fel de om văd oare ceilalți în tine? Ești oare preocupat cu ce te îmbraci, ce vorbești, de privirea ta, de aspectul tău, în sfârșit, de tot ceea ce te privește ?

Când dăm ceva Tatălui, El ne dă înapoi cu o măsură mult mai mare. Cine își dă din timpul său Domnului, din bunurile sale, din înțelepciune sau orice lucru poate cere o retribuire înzecită.  Nu vă înşelaţi: „Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit”. Ce seamănă omul, aceea va şi secera (Galateni 6.7). Să dai Celui Preaînalt ceea ce este cel mai bun înseamnă să semeni pentru a culege roada cea mai bună și bogată.

Elisei avea postura cuiva ce respectă lucrarea Domnului, și de aceea a dat o bună mărturie și a dovedit că are dragostea lui Dumnezeu. În consecință, cea mai mare recompensă pe care profetul a avut-o nu a fost odaia construită special pentru el, nici comentariul pe care femeia l-a făcut soțului cum că Elisei era un adevărat rob al Celui Preaînalt, ci ceea ce i-a fost pregătit și va primi în Ziua cea mare din mâinile unicului și adevăratului Judecător.

Care va fi oare recompensa pentru cineva ce s-a lăsat văzut drept un om aflat în păcat? Dacă hainele tale sunt motiv de scandal, vai de tine ! Domnul Isus, prin Cuvântul Său, ne avertizează: Isus a zis ucenicilor Săi: „Este cu neputinţă să nu vină prilejuri de păcătuire, dar vai de acela prin care vin!  Ar fi mai de folos pentru el să i se lege o piatră de moară de gât şi să fie aruncat în mare, decât să facă pe unul din aceşti micuţi să păcătuiască. (Luca 17.1,2). Este evident că sinuciderea este ceva ce nimeni nu poate comite, căci porunca Să nu ucizi (Exod 20.13) se referă și la cineva care se omoară. Însă cel ce îl face pe un mic discipol să se îndepărteze de Stăpânul său comite greșeala cea mai gravă.

Când faci o afacere, ce spune oare cealaltă parte despre tine? Cine vinde are dreptul să obțină profit, căci acesta îi este salariul pentru munca depusă. Așadar, a înșela, prejudiciind pe cineva, este un lucru pe care oamenii de bine nu-l pot face niciodată. Dacă cineva te vede ca pe un șmecheraș, mare atenție! Căci Atotputernicul vede pe cineva mai bine decât oricine altcineva.

Era pe la amiază și femeile cu reputație proastă se duceau să ieie apă de la fântâna lui Iacov (Ioan 4.6-15). Dacă ar fi fost unul dintre acei lucrători lipsiți de responsabilitate, ce ar fi spus femeia aceea despre Stăpân? Însă Isus a făcut-o să ajungă la justa înțelegerea spirituală, iar ea a mărturisit că Îl vede ca un proroc. Atenție la părerea celorlalți, căci suntem epistole vii ale lui Hristos, și care să poată fi citite de toți oamenii (2 Corinteni 3.1-5).        

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!