Mesajul zilei

27/07/2016 - CUM SĂ FII UN CREȘTIN MAI BUN

Căci Domnul mustră pe cine iubeşte, ca un părinte pe copilul pe care-l iubeşte!

Proverbele 3.12

Să fii iubit de Tatăl ceresc este cel mai bun lucru din lume, căci El nu ne tratează în mod iresponsabil. Cine a avut un tată bun, de multe ori poate a fost mustrat și cumințit. Cei ce fac de rușine Numele Domnului prin faptele lor rele procedează așa din cauza faptului de a nu face încă parte cu adevărat din familia lui Dumnezeu.

Nu ne putem bucura cu toții de dragostea și de mângâierea Domnului, ci numai cei ce trec prin deschizătura îngustă și calea strâmtă ce duce la familia lui Dumnezeu. Cei ce se dăruiesc lui Isus, Tatăl îi crește exemplar. Participarea la slujbe, cântarea imnurilor, achitarea zeciuielii și a ofrandelor, cât și faptul de a fi slujitor sau ministru al Evangheliei nu înseamnă chiar același lucru cu acela de a fi fiul lui Dumnezeu. Din nefericire, odată cu înaintarea lucrării sfinte, în unele locuri au fost lăsate deoparte principiile fundamentale ale credinței și au fost considerat mântuiți cei care se află încă în păcat iar, în anumite cazuri, au fost unși pastori dintre cei care știu ce înseamnă să te naști din nou.

Un tată bun nu face toate poftele fiilor, ci îi și mustră sau cumințește când este necesar. Părinții ce fac ”ochi mari” la greșelile fiilor, vor fi surprinși de faptele absurde pe care aceștia le-ar putea practica.Toți cei care sunt acceptați în familia sfântă trec cu adevărat prin învățătura marelui Stăpân, al Sfântului Duh, care îi face să piardă obiceiurile greșite din trecut și îi învață să se comporte ca fii desăvârșiți ai lui Dumnezeu.

Recunoști un om bun după educația primită de acasă. Principala cauză a violenței, ce aproape se află în voia sa în țara noastră, nu este sărăcia, ci absența teamei de Domnul. Sunt originar dintr-o familie foarte săracă, însă niciodată nu am prădat pe cineva, nu am făcut trafic și nici nu m-am lăsat folosit pentru a distruge vreun cămin.

Cred că membrii bisericii și slujitorii care continuă în păcat nu s-au convertit încă, căci numai cine nu și-a dovedit dragostea sfântă va fi capabil de a rușina Numele lui Isus. Cel care se află în familia lui Dumnezeu nu se lasă dus de vrășmaș, ci luptă cu toate forțele pentru a onora Numele desăvârșit al Domnului.

De vei fi mustrat, nu te supăra. Dimpotrivă, roagă-te pentru ca Cel Preaînalt să te disciplineze într-un asemenea mod încât să fii bucuria lui Dumnezeu în mijlocul acestei generații corupte și rătăcite. El, deseori, îi folosește pe ceilalți frați și chiar pe cei rătăciți pentru a ne da lecții ce ne vor face creștini mai buni. Așadar, chiar și așa, nu te împotrivi mustrărilor Tatălui.

Fie ca El să ne mustre mereu pentru ca, astfel, să-I putem oferi bucurii !

 

În Hristos, cu dragoste. 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!