Mesajul zilei

28/07/2016 - TU FACI PARTE DIN CASA CELOR BIRUITORI

Aşadar, voi nu mai sunteţi nici străini, nici oaspeţi ai casei, ci sunteţi împreună-cetăţeni cu sfinţii, oameni din casa lui Dumnezeu

Efeseni 2.19

Să nu ai o gândire măruntă. În vechime, poate chiar nu aveai multă valoare în lume, însă, acum, fiind acceptat în casa sfântă, ai devenit împreună-cetățean cu Avraam, David, Ilie, Petru, Pavel și ceilalți uriași ai credinței. Ești om din casa lui Dumnezeu și tot ceea ce Tatăl are îți aparține. Nu ai fost acceptat din întâmplare, ci, da, primit cu onoare și drepturi pentru a face ceea ce Îl bucură pe Tatăl. Așadar, asumă-ți locul și valorifică-ți drepturile. În Hristos, folosind Numele lui Isus, ești omul pe care Dumnezeu dorește să-l folosească.

Domnul nu te-a chemat pentru a suferi alături de El, ci pentru a te bucura de viața îmbelșugată pe care Isus a venit să o aducă (Ioan 10.10). El vrea să facă din tine o binecuvântare, pentru ca și ceilalți să poată fi binecuvântați. În Avraam au fost binecuvântate toate familiile de pe Pământ (Genesa 12.3), și, prin tine, Cel Atotputernic vrea să-i binecuvânteze și pe ceilalți. Astfel, nu te mai gândi la lucruri mărunte, ci la ceea ce, prin Cuvântul  Său, El ți-a vorbit.

Dacă oamenii din jurul tău nu ți-au dat niciodată o valoare însemnată, acum, ai toate condițiile pentru a gândi măreț, căci ai fost chemat să fii moștenitor al lui Dumnezeu și împreună-moștenitor cu Isus Hristos (Romani 8.17). Este nevoie să crezi în ceea ce Domnul îți vorbește inimii, prin citirea Bibliei sau propovăduirea Evangheliei. Amintește-ți că credinţa vine în urma auzirii, iar auzirea vine prin Cuvântul lui Hristos (Romani 10.17).

Soarta îți este garantată, căci ai fost acceptat să faci parte din familia sfântă. Așa cum în trecut eroii credinței au biruit, Cel Atotputernic speră ca, astăzi, eroii Săi să biruiască de asemenea. Ei L-au slujit pe Domnul în acele timpuri, iar astăzi suntem cei pe care Dumnezeu îi va folosi. El are nevoie de uriași ai credinței și în zilele noastre, ca pe vremea Bibliei, pentru a I se împlini voia Sa.

Dacă L-ai acceptat deja pe Isus drept Mântuitor și Domn, reflectă la faptul că ești membru al familiei sfinte. Aceasta face toată diferența, căci, astfel, ai dreptul de a folosi Numele Lui, care este responsabil de lucrările lui Dumnezeu în lume (Faptele Apostolilor 4.12).

Isus spunea că tot ceea ce Tatăl deținea Îi aparținea Lui. Același lucru se întâmplă și cu noi. Stăpânul a spus că a avut loc o petrecere în Ceruri pentru convertirea ta (Luca 15.10). Acum, încearcă să faci tot posibilul pentru ca El să Se bucure cu faptele tale.

Începând din acest moment, fii binecuvântarea pe care Cel Preaînalt a ales-o pentru cei din casa Sa, căci, pentru aceasta, El te-a făcut împărat și preot ( 1Petru 2.9). Fiind împreună-cetățeni cu sfinții, înțelege că Tatăl nu

te-a făcut inferior niciunuia dintre ei. Toți suntem egali dinaintea lui Dumnezeu.  

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!