Mesajul zilei

29/07/2016 - ASUMĂ-ȚI LOCUL ÎN LEGĂMÂNT

”Duhul Meu, care Se odihneşte peste tine, şi cuvintele Mele, pe care le-am pus în gura ta, nu se vor mai depărta din gura ta, nici din gura copiilor tăi, nici din gura copiilor copiilor tăi, de acum şi până-n veac”, zice Domnul.

Isaía 59.21

Aleluia! Dumnezeu a făcut o Alianță cu noi. El a promis că Duhul Său și cuvintele Sale nu se vor mai depărta din gura noastră, nici din gura urmașilor noștri. Partea Lui din acest Pact a fost făcută când L-a trimis pe Fiul Său să moară în locul nostru. Fiecăruia ne revine faptul de a ne asuma locul din Legământ și să credem că atât Duhul lui Dumnezeu, cât și cuvintele Sale vor lucra în favoarea noastră.

O Alianță este un pact între doi sau mai mulți oameni și nu poate fi neîmplinită de niciuna dintre părți. De aceea, trebuie să analizăm bine ceea ce Domnul spune despre Alianța pecetluită cu noi, care a fost realizată prin sângele Fiului Său și care nu poate fi revocată. Domnul, cu siguranță, nu va înceta de a-Și onora făgăduințele făcute în Legământ. Partea noastră, trebuie să ne-o onorăm prin ceea ce ne revine și nouă să facem.

Prin acest Legământ, atât Sfântul Duh cât și cuvintele Sale vor fi puse în gura noastră. Limbajul nostru, așadar, trebuie să fie cel al adevăraților biruitori, căci Duhul Domnului ne dă puterea pentru înfruntarea luptelor spirituale, iar Cuvântul Său ne învață ce și cum să facem. De îndată ce deținem aceste două elemente sfinte, de ce oare mai avem nevoie ? Numai de credință, asumându-ne partea, căci această făgăduință este generoasă și plină de binecuvântare. El a spus că Duhul Său și cuvintele Sale vor fi asupra noastră și nu se vor depărta din gura noastră și nici din gura urmașilor noștri. Aceasta înseamnă că putem pronunța binecuvântările, iar ele vor veni.

În întâlnirile pe care le conduc în lumea de afară, m-am străduit să-i fac pe oameni să înceteze cu religiozitatea prostească la care au fost îndemnați. Căci ea cere poporului lui Dumnezeu să practice lucruri absurde într-un zadarnic mod de a încerca în a-L bucura pe Domnul. Dar aceasta nu este și nici nu a fost niciodată necesar. Trebuie să ne întoarcem la Biblie și să procedăm asemenea fraților noștri din străvechime, așa cum Domnul Isus ne-a învățat.

Ce lipsește oare pentru ca Cel Atotputernic să-Și împlinească partea din Legământ? Nimic! Trimițânu-L pe Fiul Său să moară în locul nostru, El a împlinit ceea ce a promis. Acum, când ne asumăm locul din Legământ și strigăm binecuvântările în Numele lui Isus, El Își statornicește partea. Crezând în ceea ce Domnul a spus, deschide-ți gura și strigă-ți lecuirea suferințelor și rezolvarea problemelor.      

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!