Mesajul zilei

31/07/2016 - FII CEEA CE DUMNEZEU A HOTĂRÂT

Căci, pe aceia pe care i-a cunoscut mai dinainte, i-a şi hotărât mai dinainte să fie asemenea chipului Fiului Său, pentru ca El să fie Cel întâi născut dintre mai mulţi fraţi.

Romani 8.29

A fi asemenea chipului Fiului Său este ceea ce Domnul speră de la cel care se naște din nou. Există o hotărâre în acest sens, care nu va fi niciodată anulată. Aceasta înseamnă că Tatăl Și-a dat puterea oricărui om ce este mântuit, pentru a realiza lucrarea Sa. Cine se naște în casa sfântă primește această capacitate; este de ajuns să o ceri. Dacă toți oamenii ar înțelege și s-ar dezvolta potrivit acestui cuvânt al Domnului, am avea în biserici adevărați campioni ai credinței.

Dumnezeu are o propunere de realizat în toți cei pe care El îi cheamă pentru a face parte din poporul Său. El dorește ca fiecare să fie imaginea Fiului Său, iar Isus Hristos să fie Cel Întâi născut dintre mai mulți frați. Trebuie să ne rugăm și să reflectăm asupra acestei declarații, căci dacă aceasta este voia Domnului, nu este bine să-L supărăm. Visul Lui nu poate să nu se împlinească!

Este bine să ne amintim că nimic din toate acestea nu a fost inventat de către apostolul Pavel. Dimpotrivă, Sfântul Duh a fost cel care i-a revelat existența acestei hotărâri datând de la începutul începuturilor. Tatăl a fost cel care a făcut această predestinare, pentru ca cel care a venit și L-a acceptat pe Isus drept Domn și Mântuitor să fie după propriul chip al Fiului Său. Astfel, așa cum El este biruitor, cuceritor, sfânt, puternic, supus și alte asemenea virtuți, tot așa trebuie și noi să fim.

Putem înțelege că, vorbind astfel, Dumnezeu nu a făcut-o iresponsabil. De fapt, El nu a spus niciodată nimic la întâmplare sau aleatoriu. Toate cuvintele Sale sunt încercate (Psalmul 119.140) și curate (Psalmul 12.6, Proverbe 30.5), și au fost rostite pentru a I se face voia Sa. El are această lucrare pentru oricine este convins de Sfântul Duh asupra necesității mântuirii.

Poți crede în asta și să ceri această capacitate. Dumnezeu a făcut acest demers pentru a face din tine pe cineva asemenea Fiului Său. A înceta de a cere această binecuvântare înseamnă să năruiești puterea pe care El a determinat-o să lucreze când cineva crede.

În momentul în care frații noștri în Hristos vor crede în ceea ce Domnul afirmă despre locul nostru spiritual, vom avea o Biserică puternică și biruitoare. Cel mai bine este că nu trebuie să facem absolut nimic pentru ca acest adevăr să se împlinească, nimic altceva decât să credem.

Dumnezeu a făcut aceasta pentru ca Isus să fie Cel Întâi Născut dintre mai mulți frați. El a fost întâiul Fiu care a făcut parte din voința sfântă. Acum, ne-a venit rândul să ne bucurăm de ceea ce ne este dat fără de plată de Cel Preaiubit. Vei avea oare curajul să ceri ceea ce El a hotărât pentru tine ?      

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!