Mesajul zilei

02/08/2016 - SUNTEM LIBERI PRIN BUNĂTATEA ȘI CREDINCIOȘIA LUI DUMNEZEU

El îmi va trimite izbăvire din cer, în timp ce prigonitorul meu îmi aruncă ocări. Da, Dumnezeu Îşi va trimite bunătatea şi credincioşia.

Psalmul 57.3

Domnul Isus este Izbăvirea la care se referă psalmistul. El a venit din Înaltul cerurilor pentru a ne salva de la ocara vrășmașului, ce avea drept singur scop mistuirea noastră. Hristos este bunătatea și credincioșenia lui Dumnezeu.

Ca și căderea lui Adam, omul a devenit prizonier al forțelor întunericului. Diavolul ne ține în mâinile sale, iar scopul său e de a ne duce cu el către pedeapsa veșnică, pe lângă faptul de a ne asupri în toate felurile posibile pe timpul șederii noastre aici pe Pământ. Însă, pentru cei care L-au acceptat pe Isus ca Domn și Mântuitor aceasta a luat deja sfârșit.

Mulți robi ai lui Dumnezeu trăiesc asupriți de teama că ceva rău li se poate întâmpla. Fără să știe, oferă vrăjmașului condițiile de a-și împlini dorințele rele. Însă, cine-și cunoaște locul în Hristos, simțind apropierea adversarului cu forțele sale infernale, folosește Numele lui Isus și, cu hotărâre, nimicește orice asuprire. Făcând aceasta, el va vedea că atacurile vor înceta imediat.

Vrăjmașul știa că zilele îi erau numărate când Izbăvirea noastră a venit. Când Hristos a murit în locul nostru, prințul acestei lumi a fost expulzat. Astăzi, forțele întunericului nu mai au puterea de a ne face să suferim. Ele pot încerca, însă, dacă le nimicim, vor înceta să ne mai chinuie. Totuși, creștinul ce nu-și cunoaște locul în Hristos sau crede în minciuna pe care cel rău o aruncă asupra sa va fi atacat, fără ândoială, de o serie de rele.

Salvarea noastră a venit deja din Înaltul cerurilor, aducându-ne puterea lui Dumnezeu pentru a ne elibera. Tot ceea ce El ne-a învățat și a făcut a fost pentru ca să nu mai fim vulnerabili atacurilor lui Satana, care dorește în continuare să ne supună viața în chinuri și să ne mistuiască. Cel rău, ca un leu ce rage, ne dă târcoale, încercând să ne distrugă (1 Petru 5.8). Cine-și cunoaște locul în Hristos nu se pierde cu firea, ci continuă hotărât, știind că răul nu-l va birui niciodată.

Dacă ai trăit departe de hotărârea lui Dumnezeu, întoarce-te în brațele bunului Păstor. Nu permite ca Satana să te amăgească cu minciunile sale, ci crede că izbăvirea ta a venit deja și a făcut tot ceea ce a fost necesar pentru ca să te eliberezi de forțele întunericului. Strigă după eliberare și fii liber chiar acum. De nu mai vrei să fii asuprit de puterea indernului, trăiește în bunătate și credincioșie.        

  

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!