Mesajul zilei

04/08/2016 - SECRETUL VICTORIEI

Dacă Mă iubiţi, veţi păzi poruncile Mele

Ioan 14.15

Cine învață importanța respectării poruncilor sfinte este biruitor, iar aceasta este singura modalitate de a dovedi că-L iubim pe Dumnezeu. Omul religios, cu o viață în care urmărește tradițiile oamenilor, își petrece timpul făcând rugăciuni și afirmând că-L iubește pe Domnul, cu speranța că va fi ascultat, însă nu reușește nimic, pentru simplul fapt de a nu respecta ceea ce i s-a cerut. Dacă ar păzi poruncile, ceea ce este ceva simplu de făcut, L-ar iubi cu adevărat pe Domnul și, astfel, ar fi biruitor, căci iubirea de Dumnezeu este secretul obținerii de răspunsuri la toate rugăciunile.

În această declarație, Isus a esențializat ceea ce este necesar pentru   a-L iubi. Cine nu păzește poruncile Sale nu-L iubește. Sunt oameni care fac penitențe, sacrificii sau se autoflagelează în speranța că vor fi pe placul Tatălui și, ca urmare, să le ofere ceea ce au nevoie, însă toate acestea sunt pur și simplu inutile. De asemenea, nu folosește la nimic să-ți dedici viața unei religii sau să faci acte de caritate. Societatea poate accepta aceste lucruri ca o dovadă de dragoste pentru Dumnezeu, însă, în realitate, aceasta nu este decât auto-amăgire, că vrei ”să te îmbeți cu apă”. Chiar și cei care  și-au dedicat viața unei cauze religioase s-au înșelat.

Venind vorba despre acești ”sfinți”, mă întristează să văd oameni care le adresează cereri. Toți cei care Îl acceptă pe Isus drept Mântuitor și Domn sunt declarați sfinți de către Hristos, iar El ne interzice să facem orice cerere oricui, chiar și îngerilor. Trebuie să ne rugăm Tatălui nostru din ceruri, în Numele lui Isus. Nimeni nu deține prerogativa de a fi mediator între Dumnezeu și oameni, căci acest rol Îi aparține lui Isus (1 Timotei 2.5). Adevărul este că mulți dintre acești ”sfinți” se vor regăsi într-o situație dificilă în Ziua Judecății de Apoi!

Principala noastră misiune în această lume este de a respecta poruncile – ceea ce înseamnă să-L iubești pe Domnul. Acestea se împart în două categorii: cele expuse clar în Biblie și cele pe care le primim când citim Cuvântul sau ascultăm predicarea Evangheliei. Ceea ce Tatăl ne spune inimii, prin Cuvânt, constituie poruncile. Dacă, împlinindu-le, facem dovada că-L iubim pe Domnul, dimpotrivă, atunci când nu le respectăm dovedim contrariul. Astfel, cum putem oare spera ca El să ne împlinească cererile pe care I le facem sau să ne ocrotească împotriva pericolelor ? Căci cu ce măsură veţi măsura, cu aceea vi se va măsura (Luca 6.38).

Dacă este să-ți dau un sfat, acesta ar fi: respectă toate poruncile, căci nu sunt grele, ci ușor de urmat. Acesta este secretul victoriei!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!