Mesajul zilei

07/08/2016 - IMPORTANȚA DE A AVEA BLÂNDEȚE

Ferice de cei blânzi, căci ei vor moşteni pământul!

Matei 5.5

În împărăția lui Dumnezeu nimănui nu-i este îngăduită violența. Oamenii care nu L-au acceptat încă pe Domnul drept Mântuitor trebuie să afle că, într-adevăr, caracterul și personalitatea ne-au fost schimbate. Hristos este cel care trebuie să sălășluiască în noi, și nu vechiul om, care rezolva totul prin strigăte și lovituri.

Oamenii cu blândețe – cei care se dedică Duhului lui Dumnezeu și Îl slujesc – vor primi o recompensă pe măsură: pământul făgăduințelor Domnului se află în așteptarea celui care Îl slujește pe Hristos. Isus s-a declarat blând și smerit cu inima (Matei 11.29), iar noi trebuie să fim întocmai. Cei de afară ne vor aprecia mai mult văzându-L pe Isus în noi. Aceasta nu înseamnă că trebuie să fim prostuți, ci, da, adevărați robi ai Celui Preaînalt.

Din mai multe motive, trebuie să ne cuprindem de un duh blând. Unul dintre ele este că vom fi bine primiți de ceilalți ; altul este că cel agresiv își face rău propriului suflet, negăsindu-și pacea și trăind neliniștit. Pe lângă aceasta, suntem și epistole ale lui Hristos, în care cei rătăciți își vor citi răvașele (2 Corinteni 3.2).

Un tată este cunoscut prin modul de a trăi al copiilor. Suntem făcuți după chipul și asemănarea lui Dumnezeu. Dacă cineva dintre noi devine agresiv sau continuă să fie și după noua naștere, oamenii din afară nu vor avea o părere bună despre Domnul. Pe de altă parte, cine va fi în legătură cu noi va avea o mare mărturie văzându-ne sfinți, și nu profitori de situații. Prin caracterul și personalitatea noastră, vor ști dacă îl avem sau nu pe Isus în sufletul nostru.

Înainte să fim în Hristos și Isus să trăiască în noi, ne comportam ca cei care încă nu-L cunosc. Căci, aceștia strigă și se ceartă pentru a li se recunoaște drepturile, în timp ce noi cunoaștem o putere capabilă să ne dea ceea ce ne aparține.

 Numai cine se predă Domnului va moșteni pământul. Cel care, în lucrarea lui Dumnezeu, va folosi minciuna sau șiretlicuri omenești va rămâne pe dinafară. Este mai bine să mănânci fasole cu mămăligă decât să ai belșug obținut contrar modelelor sfinte, căci recompensa celui care face voia Domnului va fi foarte mare.

Evanghelia este pământul făgăduințelor sfinte. În el se află tot ceea ce avem nevoie, însă va fi moștenit numai de cel care se va supune lui Hristos. Isus a fost și ne este Exemplu în toate cele. Fiind blând și smerit cu inima, nu putem avea alt comportament. Trebuie să fim hotărăți în momentele necesare, însă mereu cu blândețe, fără a înceta să fim robii lui Dumnezeu.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!