Mesajul zilei

08/08/2016 - FĂRĂDELEGILE TALE NU SE VOR MAI ÎNTOARCE NICIODATĂ

Cât de departe este răsăritul de apus, atât de mult depărtează El fărădelegile noastre de la noi.

Psalmul 103.12

Faptul de a-L fi întâlnit pe Isus a fost cea mai mare binecuvântare pe care am putut-o primi! Acum, conștiința noastră se poate odihni eliberată de remușcări, căci nu ne vom mai întâlni fărădelegile, care au fost deja iertate. O nouă viață de realizări se află la dispoziția oricăruia se naște din nou. Așadar, trebuie să ne atingem ținta, căci, dacă inima noastră nu ne osândește, avem îndrăzneală la Dumnezeu (1Ioan 3.21).

Există doi poli: Nordul și Sudul. Dacă te îndrepți spre Nord, va veni momentul în care vei merge spre Sud. Însă, cum nu exista polurile est si vest, cine se îndreaptă spre est nu va ajunge niciodată la vest. Tot așa face Dumnezeu cu fărădelegile noastre. El le îndepărtează de noi ca să nu le mai putem întâlni niciodată. Aceasta înseamnă că orice păcat mărturisit și iertat nu se va mai apropia de noi niciodată. Fiecare pas făcut împreună cu Hristos va mări distanța ce ne desparte de vechile noastre greșeli. Nu există nici cea mai firavă condiție ca nedreptățile noastre să ne ajungă din nou.

Acum, fiind în pace cu Dumnezeu și având conștiința eliberată de remușcarea și amărăciunea vieții zadarnice și mizerabile pe care am avut-o, putem răsufla ușurați în brațele Celui Atotputernic. ”Dosarul” nostru a fost curățat și, astfel, nu mai există nicio condamnare, de îndată ce suntem în Isus Hristos (Romani 8.1).

Nu ne rămâne decât o viață întreagă de mari realizări, nu numai în această lume, ci și în cea viitoare, căci, întru veșnicie, vom fi în Domnul pentru a-I împlini voia. Faptul de a ne fi născut din nou a fost lucrul cel mai bun care a putut să ni se întâmple, căci, fără Isus, am fi fost niște rătăciți. Cu El, însă, vom fi fericiți întru veșnicie.

Este nevoie să-L ai pe Domnul și voia Sa drept menire. Fiind iertați, nu mai avem nicio condamnare, iar păcatele noastre nu ne vor mai atinge niciodată. Astfel, putem fi ceea ce El a hotărât. Atâta timp cât vom trăi pe Pământ, de suntem înțelepți, ar trebui să petrecem timpul pentru a face ceea ce Îl bucură, căci voia Sa, fără îndoială, este lucrul cel mai bun pentru noi toți. A înceta să realizezi ceea ce El ne-a învățat înseamnă comiterea unei mari greșeli.

Mă rog pentru ca tu să fii biruitor. Nu este greu ca aceasta să se întâmple în viața ta. Este de ajuns să crezi în ceea ce-ți este revelat când asculți mesajul sau citești Scripturile. Fii sigur că hotărârile lui Dumnezeu privitoare la viața ta vor fi întotdeauna mai bune decât ale tale. Astfel, urmează și împlinește ceea ce El îți revelează, căci, acționând în acest mod, vei mânca cele mai bune roade de pe acest pământ (Isaia 1.19).

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!