Mesajul zilei

11/08/2016 - INVITAȚII LUI ISUS

Nişte orbi şi şchiopi au venit la El în Templu, şi El i-a vindecat.

Matei 21:14

Acești oameni au făcut ceea ce ei ar fi putut face mai bun în toată viața lor, pentru că au venit la Cel care are puterea să transforme orice situație. A lăsa să treacă oportunitatea de a te întâlni cu Învățătorul nu este o atitudine bună, pentru că nu este întotdeauna posibil să mergem la Dumnezeu. De aceea, nu lăsa nimic să te împiedice să mergi la biserică și fii atent la tot ceea ce predicatorul vorbește. Chiar dacă nu ai probleme, du-te la Isus. Atunci când îl întâlnești pe Domnul, spune-i toate preocupările tale, cere-I o soluție la problemele tale și crede din inimă că El te-a auzit. Secretul este să fii sincer și să-I spui totul lui Hristos și la sfârșitul rugăciunii, să crezi că El ți-a dat ceea ce ai cerut. Apoi, următorul pas este să acționezi în Numele Lui, să elimini tot ceea ce-ți crează disconfort, și să poruncești divolului să înceteze cu operațiunile sale și să plece odată pentru totdeauna. În Scriptură, nu găsim nici măcar un singur caz în care Hristos să fi trimis pe cineva acasă, fără ca înainte acesta să fie binecuvântat. Toți cei care L-au căutat, au plecat cu răspunsul dorit. Putem să ne apropiem de El doar atunci când acționăm asupra a ceea ce înțelegem din Cuvântul Său. Cine nu ascultă ceea ce El ne spune, pierde ocazia de a avea o întâlnire exclusivă cu Domnul Universului. Această reuniune este pentru a soluționa tot ceea ce te deranjează. Simpla dorința de a-L căuta pe Isus este un semn că vei fi binecuvântat, pentru că de la El vine dorința de a-L căuta, care ia naștere în inima ta – Învățătorul nu se joacă cu credința ta. Atunci când simți dorința de a te ruga, de a citi Biblia și de a merge la biserică, chiar dacă nu ești în cea mai bună dispoziție, nu pierde timpul, pentru că cei care caută, găsesc mereu. (Luca 11.9.b)

Există multe nevoi în viața noastră, multe pe care nici nu le știm. Dumnezeu, care este adevăratul Tată, când vede un atac al inamicului asupra noastră, ne dă înțelepciune, astfel încât să mergem la El și să găsim soluția. Domnul ne vindecă de orice boală, ne eliberează de orice ispită și să ne călăuzește în condiții de siguranță. Așa că întotdeauna să mergi să bei apă, doar din Izvorul ce nu are sfârșit. Isus îi vindecă pe toți cei care Îl caută. Uneori El pare că întârzie în a ne da soluția, dar acest lucru se datorează faptului că persoana trebuie să fie supusă unui tratament. Dacă credința ei este la nivelul zero, nu va primi nimic. Așa că este bine să-l urmeze pe Domnul mai îndeaproape în rugăciune, pentru a asculta glasul Lui, și astfel, Domnul văzând că credința sa a crescut, El îi va răspunde, dându-i soluția la tot ceea ce are nevoie. Adevărul este că Mântuitorul le va răspunde întotdeauna celor care Îl caută cu credință.

În trecut, toți cei care au avut o întâlnire cu Isus au plecat binecuvântați. Chiar și soldații trimiși să-L aresteze, s-au întors spunând că niciodată nu au auzit pe nimeni vorbind așa cum Învățătorul vorbise. Nu contează ce anume te necăjește; caută să fii cu Hristos, și vei vedea că furtuna va trece. Ceea ce Isus a făcut altora va face și pentru tine. El este același astăzi, cum a fost ieri și așa va fi pentru totdeauna (Evrei 13:8).

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!