Mesajul zilei

12/08/2016 - PREGĂTEȘTE-TE, PENTRU CA SĂ FII ALES

Căci mulţi sunt chemaţi, dar puţini sunt aleşi.

Matei 22:14

A auzi chemarea lui Dumnezeu, de a face parte din familia Lui este cea mai minunată invitație pe care ai putea să o ai în toată viața ta. Cu toate acestea, dacă vei irosi ocazia de a aparține familiei divine, pierzi cea mai mare dintre toate binecuvântările - mântuirea sufletului său. Dacă  L-ai primit deja pe Isus ca Domn al vieții tale, ești liber de influențele diavolului și ai primit putere peste toată forța vrăjmașului.

Cei care disprețuiesc chemarea Domnului se vor pierde pentru totdeauna. Aceasta este cea mai tristă parte: osânda veșnică. Isus a spus că focul veșnic a fost pregătit pentru diavol și pentru îngerii săi, iar cei care nu au fost mântuiți de această condamnare vor fi aruncați în iazul, ce va arde pentru totdeauna cu foc și cu pucioasă (Mt 25:41). Cum  spiritul omului este etern și indestructibil, vor trece milioane și milioane de ani, iar acești oameni vor continua să sufere.

Când ai decis să fii al Domnul, ai devenit parte din familia lui Dumnezeu. Acum, străduiește-te să înveți cum să te comporți în casa Tatălui, care este Biserica Dumnezeului celui viu, stâlpul și temelia Adevărului. Dacă nu vei învața să acționezi așa cum te învață Cel PreaÎnalt, cu siguranță nu vei face bine lucrarea Sa. Fericirea ta depinde de comportamentul tău în fața poruncilor Domnului. Dacă nu le cunoști, cum oare vei putea să le împlinești?

Corect este să te prezinți încercat înaintea lui Dumnezeu, ca un slujitor care nu are nimic de care să se rușineze, și care știe să mânuiască sabia Duhului: Cuvântul (2 Timotei 2:15). Acest lucru ar trebui să fie obiectivul principal al noului convertit. Nu te uita la cei care dau mărturie rea, care trăiesc în păcat sau nesocotesc Cuvântul lui Dumnezeu. Dacă dorești să reușești în viață, meditează asupra a ceea ce îți sunt revelate în Sfintele Scripturi, și, astfel, lumina divină va străluci pe drumul tău.

Domnul a spus că Împărăția lui Dumnezeu se compară cu ceea ce fac pescarii atunci când scot năvodul din mare. Ei pun peștii buni în plasa lor, iar cei care nu sunt buni sunt aruncați. Știind acest lucru,  străduiește-te să îndeplinești planul divin, deoarece, dacă vei fi considerat inapt de a intra în Împărăția Domnului, viitorul tău va fi plin de întuneric.

Fă tot ce este nevoie pentru a fi printre cei aleși. Folosește-ți toate puterile pentru a nu cădea în ispită. Nici nu visa că te poți pierde; dimpotrivă, decide că vei face tot ce este nevoie ca să nu fii descalificat. Lucrarea pentru sfințirea ta a fost făcută deja; păcatele tale au fost suferite de Isus, și tot ceea ce tu ai nevoie este să-ți asumi ceea ce El a făcut în favoarea ta.

Fii atent, deoarece nu va exista o a doua șansă. Cei care se vor pierde vor suferi pentru eternitate. Niciodată să nu admiți, că într-o zi vei fi trimis în lacul, ce va arde cu foc și cu pucioasă pentru eternitate. Trebuie să luptăm, roagă-te, caută fața Domnului, astfel încât acest lucru să nu se întâmple cu tine. Prietene, pregăteșt-te, pentru ca să nu fii aruncat!

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu tine!