Mesajul zilei

14/08/2016 - A UMBLA ÎN LUMINA DOMNULUI

Veniţi, casă a lui Iacov, să umblăm în lumina Domnului!

Isaia 2.5

Dumnezeu a poruncit ca Cuvântul Său să fie ascultat, astfel încât să avem o direcție în tot ceea ce vom face. Ca Tată, El nu dorește ca vreunul dintre copiii Săi să se rătăcesacă și, astfel să sufere în mâinile diavolului. Cinde dă ascultare la ceea ce aude în Cuvântul lui Dumnezeu, niciodată nu se va poticni. Asumarea revelației Cuvântului divin ne va împiedica să facem ceea ce inamicul ne propune.

Un lucru este garantat: poporului lui Dumnezeu niciodată nu-i va lipsi lumina. Atunci când ascultă ceea ce îi este predicat și este atent la ceea ce este scris în Sfintele Scripturi, creștinul primește direcția corectă, pentru că ceea ce Biblia arată este adevărul. Cu el, niciodată nu vom sluji celui rău. Dumnezeul nostru este mulțumit când ne îndeplinim ceea ce El ne poruncește. Scriptura conține tot ceea ce este necesar pentru a umbla în siguranșă în toate domeniile vieții.

Motivul pentru care noi trebuie să umblăm în lumină este ca să nu ne împiedicăm. Domnul Isus a spus că dacă umblă cineva ziua nu se poticneşte, pentru că vede lumina lumii acesteia.(Ioan 11:9); cu toate acestea, cei care nu acordă atenție la ceea ce Dumnezeu ne arată, fără îndoială, se vor poticni în drumul lor. Cei care îndeplinesc Cuvântul divin nu se vor abate niciodată de la calea binecuvântată, arătată de Dumnezeu.

Cine se va abate, nu va avea nicio scuză în Ziua cea mare, pentru că Dumnezeu este credincios să dea lumină poporul Său, astfel încât nimeni să nu iasă de pe cale. Ori de câte ori vei da atenție la ceea ce-ți arătă Domnul, vei fi călăuzit de mâna puternică a Celui Atotputernic. Astfel vei împlini voia lui Dumnezeu. Atunci când nu împlinești scopul divin dai șansă diavolului să te abată de pe  calea cea adevărată.

Oamenii ar trebui să vegheze pentru ca satana să nu pună în inimile lor ceva greșit, pentru că este în interiorul inimii unde se iau deciziile. A veghea, astfel încât să nu lăsăm deschisă ușa inamicului este datoria tuturor. Cine ia aceste măsuri de precauție nu-L va supăra pe Domnul Mai mult decât atât, nu va fi considerat un slujitor rebel și rău, ci unul credincios și drept.

Tatăl ne dă lumină pentru a-L slăvi cu fapte bune. Cine refuză darul lui Dumnezeu, și cu răutate, acționează în funcție de dorințele sale, nu va avea nicio scuză în fața condamnării ce va urma în Ziua judecății, căci aceasta va fi fără milă. Acolo, oamenii vor merge ca să-și primească sentința. Vezi ce ai făcut până acum și dacă observi că nu ai umblat cum trebuie, cere-ți iertare și fă o schimbare radicală.

Diavolul nu va renunța niciodată să te ispitească. Tot ceea ce el vrea este să te copleșească, astfel încât, viața ta să devină o mare suferință. Asumându-ți tot ceea ce îți aparține întru Hristos, vei deveni persoana care îi va bucura inima Celui PreaÎnalt. Dumnezeu are o mulțime de daruri pentru cei care-L ascultă. Îl mulțumim pe Domnul atunci când împlinim poruncile Lui.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!