Mesajul zilei

15/08/2016 - NUMELE CARE NE DĂ IERTAREA

Vă scriu, copilaşilor, fiindcă păcatele vă sunt iertate pentru Numele Lui.

1 Ioan 2:12

Într-un anumit sens, viața spirituală o imită pe cea fizică. În aceasta din urmă, există copii, tineri, adulți și persoane în vârstă; în Împărăția lui Dumnezeu, există, de asemenea astfel de oameni care fac parte din aceste grupe de vârstă, spiritual vorbind. Prin urmare, putem spune că cei noi convertiți nu sunt încă pregătiți ca să se confrunte cu ispitele, iar unii atunci când acestea apar, cad în păcat. Și astfel, se consideră murdari, abandonați de către Tată și de multe ori se abat de pe calea Domnului.

Cu toții  trebuie să înțelegem motivul pentru care Ioan a scris aceste învățături pentru "copilașii" în credință: ca să știe că prin Numele lui Isus, ei vor găsi iertarea păcatelor lor. Acest lucru a fost un sfat înțelept al Duhului Sfânt, astfel încât să nu se îndepărteze de Domnul și să reușească să restabilească comuniunea cu El. Dacă simțiți că ești un "gunoi”, cineva care nu este iubit de Dumnezeu, amintește-ți de această promisiune.

Iertarea păcatelor este ceva de o importanță fundamentală, deoarece, fără ea, suntem excluși din fața Domnului. Pentru ca noi să fim împăcați cu CelPrea Înalt, Fiul Său a venit în lume să sufere în locul nostru, murind pe cruce. Așa că dacă acest lucru a fost deja făcut, nu există niciun motiv să stai departe de Tată. Cine a căzut în păcat, trebuie cât mai repede posibil, să se împace cu Cel Atotputernic.

Secretul este să folosim Numele lui Isus în toate, dar mai ales să primim iertare pentru păcatele comise. Acest Nume dă putere slujitorilor lui Dumnezeu să scoată afară demonii, bolile, să elimine orice alt rău - ca de exemplu ispitele sau furtunile vieții - și să obțină iertarea completă din partea Domnului.

A fost Hristos Însuși, Cel care a spus că tot ceea ce cerem  în Numele Lui, El va face (Ioan 16:23). Așadar dacă strigi pentru iertarea greșelilor sau pentru eliberarea de ispite, poți fi siguri că vei primi, căci Domnul împlinește tot ceea ce a promis. Orice rugăciune făcută în Numele lui Isus primește răspunsul imediat.

Nu lăsa ca această revelație să dispară din inima ta. Din contra, de fiecare dată când vei avea nevoie de iertare, deschide-ți gura și inima, și roagă-te în Numele lui Isus, solicitând achitarea de orice greșeală comisă. De ce să nu faci acest lucru chiar în acest moment? Cerurile sunt gata să primească petiția ta, iar Isus va împlini Cuvântul Său. El va face tot ceea ce este necesar pentru ca tu să fii iertat.

Domnul Dumnezeu i-a poruncit lui Ioan să scrie această revelație pentru ca ceva important să se înfăptuiască. El a ordonat ca aceste cuvinte să fie înregistrate, pentru că s-a gândit la acei copilași, la tine, care au căzut în ispită, și prin urmare, au nevoie de iertarea divină. Dacă ai căzut în fărădelege, nu amâna; cu toată credința pe care o ai, vino la Tată, chiar în acest moment și mărturisește păcatul tău, folosind Numele lui Isus. In acest fel, vei fi iertat.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!