Mesajul zilei

16/08/2016 - FII, CEEA CE DUMNEZEU A DORIT DINTOTDEAUNA CA TU SĂ FII

Îmi vei arăta cărarea vieţii; înaintea feţei Tale sunt bucurii nespuse şi desfătări veşnice în dreapta Ta.

Psalmul 16:11

Domnul Dumnezeu are binecuvântări la care tu nu poți renunța, deoarece acestea există pentru împlinirea ta interioară,  așa cum este aerul pe care îl respiri. Lipsa acestor daruri divine va face ca sufletul tău să se simtă mizerabil, oprimat și fără viață. Cu prezența lor însă, toată lumea va observa că tu ești diferit. In acest fel, vei deveni ca o scrisoare a lui Hristos, în care oamenii vor citi tot ceea ce Atotputernic poate face pentru ei.

Una dintre cele mai importante daruri pe care El le are pentru tine este capacitatea ca tu să vezi calea vieții, Calea sfântă. Tu te vei realiza complet, atunci când înțelegi importanța acestei căi. Vor exista momente în care unii oameni te vor căuta pentru a afla ce anume este atât de special în viața ta. Apoi, cu înțelepciunea Domnului, tu îi vei călăuzi pe calea mântuirii și a binecuvântărilor ce există în ea.

Pe calea cea adevărată, nu există tristețe, lipsă de putere sau contaminare. Acesta este modul în care trebuie să trăim în această lume: cu gânduri curate, fugind de toate ispitele și nelăsând loc diavolului. Cine caută și găsește calea Domnului,  va vedea ca viață lor va deveni ca cea a Fiului lui Dumnezeu. De altfel, acesta este planul lui Dumnezeu pentru fiecare dintre cei care sunt acceptați în familia Lui.

Astfel, vei putea trăi în prezența Învățătorului pentru eternitate. Cine este departe de Dumnezeu arată acest lucru prin aspectul său fizic, prin deciziile și nehotărârea sa în fața ispitelor. Cei care cunosc Calea Sfântă sunt pozitivi, veseli, pentru că în Isus ei devin biruitori. Este inutil să te întreb, în care dintre aceste grupuri ai dori să te regăsești, nu-i așa? De ce să preferi să umbli cu răufăcătorii, când poți umbla cu Domnul?

A trăi în prezența lui Dumnezeu înseamnă a te bucura de plinătatea fericirii. Când ne prefacem, prin înnoirea minţii noastre, (Romani 12.2), lăsând preocupările deoparte și însușindu-ne siguranța Cuvântului lui Dumnezeu, începem să trăim într-o stare de suficiență completă. Aceasta este viața din belșug pe care Isus a venit să ne-o aducă.

Este imposibil ca cineva să trăiască prin credință și, în același timp, să fie plin de probleme și de lupte. Cei care sunt cu adevărat eliberați de Hristos arată acest lucru prin felul în care se comportă. Tu cum ai trăit până acum? Modul în care stau lucrurile în viața ta arată care este poziția ta spirituală. Pentru a te schimba complet, este deajuns să-ți ceri iertare pentru greșelile tale și să te străduiești să trăiești după Cuvântul credinței.

Bucură-te de tot ceea ce Domnul are pentru tine și descoperă că credința este adevărată, Dumnezeu este credincios, iar tu poți totul în Cristos care te întărește (Filipeni 4:13). Fericirea ta depinde de decizia pe care o vei face acum. Vorbește cu Domnul și fii ceea ce El întotdeauna a vrut ca tu să fii.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi.