Mesajul zilei

20/08/2016 - SECRETUL VICTORIEI

El s-a alipit de Domnul, nu s-a abătut de la El şi a păzit poruncile pe care le dăduse lui Moise, Domnul.

2 Regi 18:6

Regele Ezechia a devenit împăratul lui Iuda într-o vreme foarte dificilă, însă, chiar din primul moment, el a arătat că avea să aibă succes în toate. Atitudinea sa față de închinarea la alți dumnezei, a fost de respingere totală. Cu toate că tatăl său i-a lăsat un exemplu rău, Ezechia a ascultat de Cuvântul lui Dumnezeu și astfel, a fost plăcut în ochii Celui Prea Înalt, care l-a făcut cel mai important rege al lui Iuda.

Secretul a fost că regele s-a alipit de Domnul. Cuvântul declară că dacă ne apropiem de Dumnezeu, El se apropie de noi (Iacov 4:8a). Nu contează situația în care te afli, dacă dorești cu adevărat ajutorul divin, încearcă să te apropii de Tată cu toată inima ta, ca să-L ai mereu alături de tine. Oricine se lasă convins de diavol, care ne spune că nu există nicio soluție în cazul nostru,  se așează înafara puterii divine.

După ce a devenit rege, el nu s-a îndepărtat de Domnul. Greșeala de a ne îndepărta de Cel PreaÎnalt este comisă de mulți oameni. Când situația  este dificilă, se apropie de Dumnezeu, dar atunci când se îmbunătățește, ei Îl abandonează. Niciodată să nu întorci spatele Celui care poate și vrea să facă din tine o binecuvântare. Unde anume se duce persoana care fuge de Dumnezeu, când nu există altcineva înafară de Domnul ca să ne salveze de cel rău?

Ezechia a căutat să învețe poruncile pe care Dumnezeu i le-a dat lui Moise și prompt, a început să le practice; în acest fel, el a devenit iubit de Domnul. Dacă dorești să fii iubit de către Tată și, astfel, să obții victoria asupra forțelor răului, fă același lucru. Cine nu se înclină în fața Celui Atotputernic se lasă condus de către inamic. Nu există nicio neutralitate în lumea spirituală: ori suntem de partea binelui, ori devenim slujitorii răului.

Deși nu a vegheat când căpeteniile Babilonului l-au vizitat, detreminându-l astfel pe profetul Isaia să-l mustreze, regele s-a străduit să fie întotdeauna ferm în credință. Dacă nu și-ar fi revendicat drepturile sale ca slujitor al lui Dumnezeu, credința lui nu ar fi crescut, și nu ar fi fost înlăturat, ceea ce îl împiedica să fie vindecat. Și așa, viața lui ar fi fost secerată mult prea devreme.

Modul în care Ezechia a slujit lui Dumnezeu a atras atât de  mult atenția celui care a scris cea de-a doua carte a Regilor, încât el a spus că Ezechia s-a încrezut  în Domnul în așa măsură, că după el nu a mai existat niciun  împărat la fel în Iuda, și nici nu va mai exista. Cum a fost traseul tău în credință? Ce anume a fost scris despre tine în cer? Străduiește-te ca să se scris doar de bine.

Dumnezeu se mulțumește de cei care își pun încrederea în El. Astfel, această persoană va avea întotdeauna mâna divină asupra sa. A nu te încrede în Cel Atotputernic, înseamnă a deschide ușa diavolului ca să acționeze în viața ta. Cei cei nădăjduiesc în Domnul nu vor fi daţi de ruşine (Isaia 49:23). Cel Atotputernic știe să-i păzească de rău, pe cei ce ascultă de Cuvântul Său.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!