Mesajul zilei

23/08/2016 - LAȚUL ASCUNS

Scoate-mă din laţul pe care mi l-au întins vrăjmaşii. Căci Tu eşti ocrotitorul meu!

Psalmul 31:4

Această lume este plină de oameni răi, care sunt așa din cauza faptului că nu se înclină înaintea Domnului, ascultând Cuvântul Său. Astfel, diavolul îi folosește în scopurile sale murdare. Lucrările malignului ar înceta complet, dacă nu ar exista cei care lasă loc în viața lor ca inamicul să acționeze. Astfel de persoane nu-și dau seama de răul care-l fac lor înșile, pentru că diavolului nu-i place nici măcar de cei care îl slujesc.

În inima robului celui rău, nu există nicio încredere; cu toate acestea, cei care se supun singurului Dumnezeu adevărat reușesc să trăiască în condiții de siguranță, fără probleme. Cei care sunt conduși și călăuziți de forțele întunericului aproape întotdeauna doresc rău aproapelui său, îi invidiază pe cei care au succes și atunci când reușesc pun capcane pentru ca alții să cadă în ele. Aproape întotdeauna, aceste curse sunt pregătite în secret.

Distrugerea unei căsătorii, de exemplu, nu se întâmplă din întâmplare. În spatele unei infidelități este mâna inamicului, care îi folosește pe ai lui să  pregătească capcane și să folosească partea vulnerabilă a unei persoane și astfel aceasta să fie infidelă. Adversarul știe să facă astfel ca un zâmbet, un gest simpatic, un mod de a păși, de a vorbi, sau alte mijloace, să fie curse ale seducției. Numai ajutorul divin va împiedica ca cineva să cadă în păcat.

Există și alte tipuri de capcane pentru noi. Un prieten sau o rudă, ne cere să fim girantul său. Pentru a obține ceea ce el prinde, ne povestește o istorie tristă, iar noi impresionați de situația sa, acceptăm să îl ajutăm. Mai târziu, ne dăm seama că am rămas cu o datorie mare, și casa noastră, care a fost lăsată drept garanție, a fost scoasă la vânzare. Nu sunt puțini cei care au trecut prin această problemă.

Mulți cu o vârstă avansată sunt tentați să creadă că o persoană tânără îi poate iubi cu adevărat. Și astfel se lasă înșelați să creadă că trăiesc cea mai frumoasă și romantică poveste de dragoste. Cu timpul, vor descoperi că "dragostea" a fost o capcană. Așa că, faliți, cu reputația negativă și cu familia distrusă își petrec restul vieții singuri, în imposibilitatea de a se susține.

Diavolul pregătește lațuri în familie, cu socrii, cu cumnații, cu ginerii și cu nurorile. Persoana se lasă dusă de o pasiune păcătoasă și începe să trăiască într-o lume ireală. Se spune că pasiunea durează în medie, patru ani. În unele cazuri, durata este mai mare sau mai mică. Dar, în ziua când aceasta se termină, individul moare de rușine din cauza faptelor pe care le-a făcut. Dar, de multe ori, recunoașterea acestei greșeli are loc  prea târziu.

Dacă L-ai acceptat pe Isus ca Domn al vieții tale, roagă-L să te elibereze de capcanele puse în secret asupra vieții tale.  Dacă încă nu ai făcut din Domnul tăria ta, dăruiește-i inima ta, chiar în acest moment și apoi, El va va face din tine cineva binecuvântat și liber de toate atacurile iadului. Cu Isus Hristos drept Mântuitorul tău, vei avea doar de câștigat.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!