Mesajul zilei

24/08/2016 - DOUĂ SFATURI, DOUĂ PROMISIUNI

Încrede-te în Domnul şi fă binele; locuieşte în ţară şi umblă în credincioşie.

Psalmul 37.3

A crede  în Dumnezeu este unul dintre cele mai importante lucruri pe care o persoană îl poate face în viață. Acest act înseamnă mai mult decât să-L cautăm pe Domnul în vremuri de criză; este o supunere constantă față de voia Lui. Află că, dacă ceva în viața ta nu merge bine, nu-l învinui pe Tată, pentru că El este iubire (1 Ioan 4.8 ) și niciodată nu ar face ceva rău cuiva. Atunci când Dumnezeu îngăduie suferința, acest lucru se întâmplă din cauza persoanei, care nu a avut încredere în El.

Secretul este să avem încredere în Domnul. Persoana care nu-și  pune încrederea în Creator se deschide în fața inamicului, care este capabil  să-l distrugă. Încrezându-ne în El, Dumnezeul nostru ne învață cum să astupăm toate găurile prin care cel rău intenționat, poate să intre în viața noastră. Cine nu are încredere în Tată îl împiedică pe Domnul să-l protejează de atacurile celui rău. Actul de încredere în Dumnezeu ne aduce o mulțime de binecuvântări.

Persoana care își pune încrederea în Cel Atotputernic nu se lasă apăsat de descurajare, nu acceptă ispitele celui rău și nu permite diavolului să-și facă cuibul în viața ei. Este ca și muntele Sionului, ce nu se clatină și stă întărit pe vecie (Ps 125:1). Persoanele care se abat sau se lasă duși de minciunile și acceptă darurile lui satana, dovedesc că nu-L iubesc, de fapt, pe Dumnezeu.

A te încrede  în Cel Atotputernic înseamnă să faci binele, atât pentru tine cât și pentru alții. Cine are această atitudine, predică Cuvântul lui Dumnezeu cu plăcere, fuge repede de păcat și în niciun mod nu se lasă înșelat de iluzia bogățiilor, de o relație în afara căsătoriei sau de orice alt șiretlic. Cei care se încred în Domnul dau mărturie prin acțiunile lor, despre cât de minunat este să facă binele peste tot, devenind exemple pentru ceilalți.

Cei care fac binele locuiesc în Țara promisiunilor - Evanghelia. Dacă nu locuiești în prezența lui Dumnezeu, dacă zilele tale sunt întunecate și problemele tale nu au rezolvare cu siguranță nu ai avut încredere în Domnul, sau nu ai făcut binele. Este esențial să locuiești în Țara promisiunilor într-un mod veridic, și nu ca cei răi, care niciodată nu vor avea succes din cauza vieții greșite pe care o trăiesc.

Cel mai rău lucru ce i se poate întâmpla unui creștin este să nu poată să se bucure de făgăduințele lui Dumnezeu. Atunci când este atacat de ceva rău, chiar dacă se va ruga, el nu va reuși să iasă din acea situație pe deplin. Pentru el, vor exista întotdeauna oameni care îi vor face rău; de aceea ei nu reușesc să trăiască bine. Cei care se încred în Domnul fac doar binele.

Cel mai bun lucru dintre toate acestea este că cei care urmează călăuzirea divină sunt într-adevăr hrăniți. Află că Cel Atotputernic dă mereu revelații celor ce fac voia Lui. Suntem întăriți pentru luptele vieții prin alimentul divin- Cuvântul Domnului, care ne dă înțelepciune și prudență pentru a evita capcanele puse în calea noastră.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!