Mesajul zilei

27/08/2016 - VEȘTI CE ȘOCHEAZĂ

Când am auzit aceste lucruri, am şezut jos, am plâns şi m-am jelit multe zile. Am postit şi m-am rugat înaintea Dumnezeului cerurilor.

Neemia 1.4

Există vești ce îl fac pe slujitorul lui Dumnezeu să izbucnească în lacrimi. Văzând reacția multora, care nu au nici un angajament față de Domnului, ajungem să credem că ei se simt chiar bucurie atunci când aud despre tragediile ce se întâmplă cu unii oameni sau anumite popoare. Cu toate acestea, noi, fiii Celui Prea Înalt, nu trebuie să permitem acest lucru, pentru că autorul oricărui rău este diavolul, și nu ar trebui să ne bucure lucrările lui.

Domnul l-a trimis pe Hanani să anunțe un fapt rău, dar adevărat. Este întotdeauna bine să acorzi atenție la ceea ce se întâmplă cu ceilalți. Cu toate că Neemia era un simplu paharnic, Dumnezeu îi dăduse o nouă misiune. Cu mine, cu tine sau cu orice alt fiu al Domnului se poate întâmpla la fel. Atunci când nu dăm atenție la ceea ce face inamicul, Atotputernicul vorbește inimii noastre.

Domnul  avizase că poporul său va fi trimis în exil, iar profeții nu au glumit atunci când au dat acest mesaj. Astăzi, Dumnezeu ne folosește pentru a spune oamenilor să se pocăiască de păcatele lor, să se convertească și să lase calea rea ​​și să caute sfințenia, căci sfârșitul e aproape. Cu toate acestea, unii frați se joacă cu focul, iar unii consideră avertismentele divine drept lucruri exagerare.

Biblia spune că cei care au rămas în Ierusalim, se aflau într-o mare mizerie. Ce paradox: ei se aflau în țara în care Domnul îi asigurase că va curge lapte și miere, unde exista abundență, dar se confruntau cu această situație nefericită. Aceasta este ceea ce s-a întâmplat cu mulți oameni, care, în ciuda faptului că s-au convertit, trăiesc complet învinși. Explicația este că Dumnezeu poate fi tatăl doar aceluia care dovedește a fi fiul Său.

Poporul trăia în sărăcie și departe de Cel Preaînalt. Păcătoșilor nu le place de cei care sunt ai Domnului, iar atunci când cineva se abate de la calea cea dreaptă, este batjocorit și disprețuit în cel mai urât mod posibil. Cei păcătoși îl vor întreba apoi ce caută în mijlocul lor, dacă tot spune că face parte din grupul lui Dumnezeu. Ei știu că sunt în păcat și, prin urmare, nu le place ca cineva să le amintească de acest lucru.

Zidurile servesc drept protecție, dar când nu ne supunem Celui Atotputernic, apărarea noastră începe să cadă. Prezența Domnului Dumnezeu în mijlocul poporului Său face ca această poziție să fie fermă și sigură. Cu Tatăl departe de noi, zidul nostru începe să crape și cu trecerea timpului să cadă și să nu mai poată să ne protejeze. În acest caz, doar o pocăință adevărată, va face ca zidul să fie reconstruit.

 Porțile orașului au fost inutile pentru misiunea sa, deoarece au fost arse; și astfel nu mai exista niciun impediment pentru dușmani. În mod similar, în multe vieți ușile inimii sunt dărămate și în orice moment diavolul poate intra în viața celor care ar fi trebuit să fie o grădină închisă.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!