Mesajul zilei

29/08/2016 - ÎNȚELEGEREA PLANULUI DIVIN

După aceea, David a bătut pe filisteni şi i-a smerit, şi a luat din mâna filistenilor Gatul şi satele lui.

1 Cronici 18.1

După ce a înțeles planul lui Dumnezeu, regele David s-a ridicat și a plecat pentru a îndeplini ceea ce Domnul i-a poruncit. Nu este nevoie să te gândești mult timp atunci când trebuie să alegi calea de urmat sau să fii indecis pe care să o urmezi, din moment ce voința divină ți-a revelat acest lucru.  Este adevărat că, la fiecare pas, trebuie să cauți îndrumare de la Domnul; la urma urmei, Cuvântul său este candelă pentru picioarele noastre şi o lumină pe cărarea noastră (Ps 119:105).

Scriptura spune că Dumnezeu nu este un Domn al neorânduielii(1 Corinteni 14:33) așa că astăzi, El nu ar spune ceva, iar mâine altceva. Ceea ce Domnul a hotărât pentru fiecare dintre copiii Săi nu va fi schimbat. Dacă nu știi ce anume El a pregătit pentru tine,  gândește-te la ceea ce ai simțit de fiecare dată când ai citit Biblia sau ai ascultat predicarea Cuvântului. Dumnezeul nostru nu se schimbă (Maleahi 3.6) și, prin urmare, ceea ce  El  ți-a vorbit este voia Lui pentru viața ta.

Cel care este nesigur nu va ajunge nicăieri. Este ca un val al mării, care este purtat dintr-o parte în alta, și nu ajunge nicăieri. De îndată ce înțelegi care este misiunea ta, pune mâna pe plug, nu te uita înapoi și fă lucrarea din toată inima ta. Niciodată să nu invidiezi poziția dată unei alte persoane; dimpotrivă,  binecuvânteaz-o și, dacă este posibil, ajut-o să-și îndeplinească chemarea primită.

David i-a lovit pe filisteni, care au fost întotdeauna o amenințare pentru Israel. Dacă Iosua ar fi cucerit toată țara Canaanului, filistenii nu ar mai fi existat acolo, pentru a încurca poporul Domnului. Să știi că fiii lui Dumnezeu se confruntă cu multe probleme pentru că nu îndeplinesc în totalitate ceea ce li s-a poruncit. Binecuvântările pe care nu ne ni le asumăm astăzi pot fi mâine, dificultăți pentru noi și pentru urmașii noștri.

Este bine să îndeplinești rapid poruncile divine. Când te vei duce la luptă, vei vedea că Dumnezeu este în fața ta. El luptă bătăliile tale și, prin urmare, nu există niciun dușman care să-ți stea în cale. Timpul tău este acum! A renunța să domnești cu Hristos în ceruri, înseamnă să pierzi timp și să fii neîncrezător în Domnul, căci El te-a chemat să fii biruitor în toate.

David a fost un colecționar de victorii. După ce i-a înfrânt și i-a umilit pe filisteni, a sosit vremea să-i învingă pe moabiți (v. 2), făcându-i robi și tributari. Apoi, a plecat să lupte împotriva lui Hadadezer, împăratul din Țoba, când acesta a încercat să restabilească stăpânirea sa asupra regiunii fluviul Eufrat, care a devenit cunoscut drept Babilonia.

De la acesta David a luat o mie de caruri, șapte mii de călăreți și douăzeci de mii de pedeștri. Sirienii au venit în ajutorul lui Hadadezer, dar David i-a învins, provocând moartea a 22.000 de oameni. Mai mult decât atât, sirienii, de asemenea, au devenit servitorii și tributarii lui Israel. David nu a fost învins niciodată.

Prietene, calea ta va fi minunată, dacă îndeplinești chemarea pe care Domnul ți-a făcut-o.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!