Mesajul zilei

08/09/2016 - TEMELIE NEZGUDUITĂ ȘI PECETLUITĂ

Totuşi temelia tare a lui Dumnezeu stă nezguduită, având pecetea aceasta: „Domnul cunoaşte pe cei ce sunt ai Lui” şi „Oricine rosteşte Numele Domnului să se depărteze de fărădelege!”

2 Timotei 2.19

Domnul Dumnezeu are mereu o temelie bună, căci, Adevărul fiind, El nu zice niciodată ceva care să nu fie adevărat. Cu Cel Preaînalt, nu există amăgire și nici întuneric; de aceea, ceea ce El spune poate fi acceptat ca adevărat și corect. Principiile sale sunt reprezentate de Stânca pe care omul înțelept își poate construi viața. Înrădăcinat în Ea, chiar dacă bate vântul, se abat ploi și vreun curent puternic, credinciosul fidel nu se va prăbuși.

         Nu ai cum să negi temelia lui Dumnezeu. Potrivit Cuvântului Său, El a creat totul din nimic; prin înțelepciunea Sa a creat întinderea – Cerurile – si toate celelalte lucruri ce există (Isaia 42.5). De aceea, de îndată ce suntem înștiințați de caracterul ceresc, trebuie să începem să ne construim viața pe baza lui, de îndată ce, fiind stabiliți pe temelia neschimbătoare și nezguduită, putem înfrunta și învinge orice furtună fără de clintire!       

         Temelia citată în versetul biblic stă nezguduită având pecetea aceasta: Domnul cunoaşte pe cei ce sunt ai Lui. Astfel, pentru a învinge orice situație, nu mai avem nevoie de nimic, din moment ce Dumnezeu îi cunoaște, îi asistă, îi păzește și îi întărește pe fiii Săi și luptă în favoarea lor. Cu această revelație, poți porunci disperării, tristeții, nesiguranței și oricărui lucru ce te deranjează să iasă din viața ta, nemaiputând să te domine. Nu permite ca vrăjmașul să te ducă la înfrângere. 

         Pentru apostolul Pavel, asemenea pecete se transforma într-o siguranță hotărâtă. El era convins că Domnul îl cunoaște și, de aceea, în momentul în care ar avea nevoie de ajutor, știa că ar putea conta pe sprijinul Tatălui. Astfel, el a mărturisit că poate totul de îndată ce Dumnezeu îl întărește (Filipeni 4.13). Același lucru se întâmplă cu tine. Dacă, pe de o parte, cel rău persistă în a te face să suferi, pe de alta, se află Atotputernicul, care și-a pus deja pecetea la dispoziția ta.  

         Așadar, nu te lăsa biruit de nicio ispită! Ridică-te acum și asumă-ți poziția de învingător. Tatăl din Ceruri te cunoaște; nu-i da repede diavolului plăcerea de a te prinde în mrejele sale mincinoase. Dumnezeu te-a creat ca să fii aidoma făpturilor biruitoare, și nu ca pe cineva inferior, nepregătit și fără condițiile de a te bucura de ceea ce este mai bun.

Totuși, dacă nu te-ai încredințat încă lui Isus și nu L-ai acceptat ca Mântuitor și Domn, este un semn că nu-I aparții încă Lui. Ori, nu ar fi oare acum momentul cel mai de preț pentru a obține mântuirea? Fiind cunoscut de Dumnezeu, nu vei mai avea probleme de nerezolvat.

Pavel își termină sfaturile către Timotei spunând că orice om ce rostește Numele lui Hristos trebuie să se depărteze de fărădelege. Aceasta este o condiție de bază pentru ca Dumnezeu să nu fie pus în imposibilitatea de a lucra cu puterea Sa în favoarea fiilor Săi. Așadar, în acest moment, analizează ceea ce este greșit în viața ta și, cu credință și determinare, mărturisește totul Domnului și cere-I iertare. Astfel, El te va cunoaște cu adevărat și viața ta nu va mai fi niciodată la fel. 

 

Întru Hristos, cu dragoste,

         R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!