Mesajul zilei

09/09/2016 - ADEVĂRATA HRANĂ NE-A FOST DATĂ DEJA

El a dat hrană celor ce se tem de El; El Îşi aduce pururi aminte de legământul Lui.

Psalmul 111:5

 

Cine se teme de Domnul are la dispoziție hrana care întărește spiritul, care aduce credință în inimă și te face învingător. Acest aliment, care i-a dat lui Ilie puterea de a merge 40 de zile, este etern și este deja la îndemâna noastră. Cel care se hrănește din el este pregătit pentru orice luptă, pentru că Domnul nu uită niciodată legământul făcut prin sângele lui Isus - și face bine să-și amintească de ceea ce El ne garantează prin acest legământ veșnic (Evrei 4.14-16)

Spiritul nostru - precum și corpul nostru - au nevoie de hrană de mai multe ori pe zi, pentru a rămâne puternici. Cu toate acestea, nu trebuie să tot cerem Domnului să ne dea hrană pentru sufletul nostru, căci ne-a fost dată deja și este la dispoziția noastră. Ceea ce trebuie să facem este să veghem și să ne rugăm pentru ca grijile vieții, iluzia bogăției, ambiția și dorința altor lucruri să nu ne abată de la adevărata pâine (Matei 13:22).

Când profetul Ilie a mâncat pâinea din cer, a mers 40 de zile fără să se alimnteze cu acea pâine, așa cum noi o cunoaștem. Cine face post mai mult de o zi, chiar și în stare de repaus se simte slab. Cine merge, de asemenea multe zile își pierde energia și, în cazul în care nu se odihnește va avea probleme serioase. Cu toate acestea, profetul, cu pâinea lui Dumnezeu, a avut tăria să meargă 40 de zile, numărul maxim de zile în care o persoană a ținut post. Gândește-te la forța extraordinară, pe care hrana cerească ne-o dă.

Isus a spus că El este Cel care ne dă hrana adevărată. Și, cel mai bine este că aceasta este deja la dispoziția noastră, și cu ea, nu ne va lipsi nimic. Pierde mult cine are curajul să-și petreacă câteva zile fără a se hrăni din ea, deoarece este extrem de benefică aici, și cu siguranță, ne va face un mai mare bine, fiind că este cu noi pentru eternitate.

În înțelepciunea Sa, Domnul a pregătit Pâinea care ne va întări pentru luptele de zi cu zi, împotriva unor forțe foarte puternice: căpeteniilor, domniilor, stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii care sunt în locurile cereşti. (Efeseni 6:12 , 13). Cine nu este întărit cu acest aliment, fără îndoială, va pierde multe bătălii. A fost această pâine cea pe care Isus a folosit-o în lupta sa împotriva ispitelor diavolului.

Am citit la începutul acestui mesaj, că Domnul nu uită niciodată legământul făcut în sângele lui Isus. Atunci când Îl primim pe Hristos ca Mântuitor și Domn al vieții noastre, suntem parte din acest legământ etern, în care avem obligații și, de asemenea, drepturi. Ca să le cunoaștem, trebuie să ne hrănim din această Pâine unică.

În Hristos, cu iubire,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!