Mesajul zilei

11/09/2016 - VORBEȘTE DESPRE CEEA CE DOMNUL A FĂCUT ÎN FAVOAREA TA

Să spui atunci fiului tău: "Aceasta este spre pomenirea celor ce a făcut Domnul pentru mine, când am ieşit din Egipt."

Exod 13,8

În timpurile biblice, israeliții trebuiau să mănânce pâine nedospită timp de șase zile, iar în ziua a șaptea, să laude Numele Domnului Dumnezeu pentru că i-a scos din Egipt, din casa robiei, cu o mână tare (Deuteronomul 05:15). Interesant este că li s-a ordonat să spună acest lucru copiilor lor. Cred că, în prezent, există mulți creștini care încă nu știu importanța sacrificiului făcut pentru ei, deoarece nu cunosc semnificația actului mântuirii sufletului lor. Chiar și atunci când un membru al familiei lor îl acceptă pe Isus ca Mântuitor, ei nu se emoționează; poate că de fapt, nu știu ce este nașterea din nou. Oare ei cred că a deveni membru al familiei lui Dumnezeu este ca și cum ai ține cu o echipă de fotbal? Trebuie să dăm Domnului lauda cuvenită.

Așa-numita tradiție religioasă creștină face un foarte mare rău. Una dintre doctrinele ei ne învață că atunci când păcătuiește, persoana trebuie să se adreseze liderului religios și să-și mărturisească greșeala, astfel încât, după câteva rugăciuni, păcatul să-i fie iertat. Rezultatul: nimeni nu nu se pocăiește și nu încetează să păcătuiască. Această atitudine - greșită și iresponsabilă – determină ca milioane de oameni să se distanțeze de Dumnezeu, iar când vor muri, vor merge direct în focul cel veșnic, de unde niciodată  nu vor ieși. Ei au creat chiar și un loc numit purgatoriu, unde păcatele le vor fi spălate. Cât de mult au fost înșelați de diavol!

Dar, numai cei care au trecut prin poarta cea strâmtă și pe calea îngustă știu ce este, într-adevăr, să fii eliberat de puterile infernului. Sclavia copiilor lui Israel a fost mult mai mică decât adevărata sclavie. Diavolul ucide, fură și îi distruge pe mulți oameni, care dacă nu se vor pocăi, vor petrece veșnicia în pedeapsa eternă (Ioan 10:10; Apocalipsa 14:11; 20:10,15).

Domnul a poruncit poporului Israel să transmită această învățătură copiii lor și să fie recunoscători lui Dumnezeu. Astăzi, noi trebuie să facem mult mai mult, pentru că Cel Prea Înalt a făcut o lucrare extraordinară pentru a ne salva de la suferința veșnică. Evreii au fost scoși din Egipt cu mână tare. Acum însă, pentru a ne elibera, El L-a trimis pe Fiul Său să sufere pe cruce slăbiciunile noastre și păcatele noastre. Așa că, puținul pe care îl putem face este să-I arătăm Domnului toată recunoștința noastră.

Pentru mine, cei care nu pot recunoaște valoarea mântuirii nu au fost mântuiți încă și rămân sclavii inamicului și oprimați de duhurile rele. Cel salvat însă, este liber de orice acțiune a puterilor infernului. Cine s-a născut din nou, nu trăiește în păcat, nu are niciun viciu și se bucură de o viață îmbelșugată.

Cel mântuit după moarte, va intra în glorie și niciodată nu va ieși de acolo. Acum răspunde: tu și familia ta sunteți mântuiți? Salvarea familiei tale este importantă pentru tine? Ai dat mărturie despre ceea ce a făcut Domnul pentru tine sau îți este rușine să vorbești despre cel mai minunat fapt din viața ta?

În Hristos, cu iubire,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!