Mesajul zilei

13/09/2016 - DOMNUL ESTE CREDINCIOS

Să ştii, dar, că Domnul Dumnezeul tău este singurul Dumnezeu. El este un Dumnezeu credincios şi Îşi ţine legământul şi îndurarea până la al miilea neam de oameni faţă de cei ce-L iubesc şi păzesc poruncile Lui.

Deuteronomul 7,9

Ai înțeles deja acest lucru? Domnul a permis de nenumărate ori ca tu să fii testat, însă tu nu ai acordat nicio atenție Cuvântului său și te-ai lăsat păcălit de către inamic. Dumnezeu vrea ca toți cei ce-L slujesc să o facă din inimă - nu din frică - pentru că El vrea ca toți cei care sunt ai Lui, să vadă credincioșia Sa. Așadar, noi trebuie să fim operatorii puterii Lui, și nu o adunătură de înfrânți, ce trăiesc doar să șoșotească în stânga și-n dreapta. Cine este al lui Dumnezeu nu-i pasă de încercările vieții, și chiar mai mult, pentru a obține un pic de apă rece pe care să i-o dea robului lui Dumnezeu își riscă viața. De fapt, cei care urmează călăuzirea divină nu se aventurează, ci se lasă povățuiți.

Voia Tatălui este că noi să probăm din credincioșia Lui. Pe măsură ce începem să umblăm pe Calea Lui, să credem în Cuvântul Său, să fim îndrăzneți și să vedem provocările ca și oportunități de a arăta că, într-adevăr suntem ai Lui, Domnul își va împlini toate promisiunile.

Nimic nu se întâmplă fără ca Cel Prea Înalt să nu știe, în special ceea ce inamicul ne pregătește. Așa că, dacă suntem în comuniune cu El, putem asculta îndrumările Lui și vom ieși învingători din toate luptele. Încercările pe care Cel Atotputernic le permite în viața noastră, sunt pentru a dovedi că, într-adevăr, noi credem în credincioșia Lui, pentru că, chiar dacă am fi murit, vom trăi (Ioan 11:25).

În zilele de liniște, este ușor să spunem că noi credem în Dumnezeu, dar când încercările vin și ni se pare că Lui nu-i pasă de noi, atunci dovedim într-adevăr că avem încredere în El. Apoi, El ne dovedește Cine este.

Nu fugi de nicio încercare. Tot ceea ce se întâmplă cu noi sunt oportunități pe care Tatăl ni le dă ca să arătăm că ne punem încrederea în Cuvântul Său și credem în El, mai presus de toate (Marcu 5:36).

Cine crește în credință, învață că nu trebuie să se comporte ca un imatur din punc de vedere spiritual, pentru că cei care fac asta nu știu decât să cerșească binecuvântări. De fapt, pentru acești oameni, a se ruga și a plânge în fața lui Dumnezeu, înseamnă doar să înșiruiască toate suferințele prin care trec. Cei maturi în credință însă, învață cum să-și însușească binecuvântările ș astfel acționează ca adevărați copii ai Celui PreaÎnalt (Filipeni 2,12).

Trăiește în părtășie cu Domnul. Nu fugi de nicio luptă și fă din probleme, oportunități de a crește și de a deveni învingător. Orice misiune încredințată trebuie văzută ca o oportunitate de a dovedi dragostea ta pentru Tată. Prin îndeplinirea poruncilor Sale, tu crești în credință.

În Hristos, cu iubire,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!