Mesajul zilei

14/09/2016 - URMEAZĂ ORIENTĂRILE DOMNULUI

Iosua dăduse porunca aceasta poporului: "Voi să nu strigaţi, să nu vi se audă glasul şi să nu vă iasă o vorbă din gură, până în ziua când vă voi spune: "Strigaţi!" Atunci să strigaţi."

Iosua 6:10

Niciodată nu trebuie să-l tragem la răspundere pe slujitorul Domnului atunci când acesta este folosit de Dumnezeu. Ierihonul părea a fi invincibil, dar Iosua cunoștea glasul Celui PreaÎnalt. Dovada acestui fapt este că Domnul a poruncit poporului Său să nu rostească nici măcar un cuvânt, ci să se încreadă doar în orientările revelate omului lui Dumnezeu. Astfel că porunca divină a fost îndeplinită, iar zidurile cetății au căzut la pământ. Iosua, comandantul poporului Domnului, a folosit o strategie pe care niciun general din întreaga lume nu ar folosi-o pentru a cuceri un teritoriu, fără să piardă o parte din armata sa. Poporul Israel, nu a pierdut niciun soldat, și, în câteva ore, a cucerit cetatea inamică. Același lucru se poate întâmpla și cu noi: cei care se supun direcției divine îl vor vedea pe Domnul nimicind zidurile ce îi înconjoară.

Îmi imaginez că nu a fost ușor ca acea mulțime de israeliți să se conformeze ordinelor Celui Atotputernic. Atunci când, în timpul adunării, reușesc să-i fac pe frați să asculte ceea ce spune Domnul, multe minuni au loc. Cu toate acestea, a pune sub semnul întrebării orientările pe care slujitorul Domnului le primeșete nu este un lucru bun. Considerațiile omului împiedică planul lui Dumnezeu să se înfăptuiască (Isaia 55,8). Așa că, atunci când acționăm prin credință, nu trebuie să facem niciun comentariu (2 Corinteni 5,7), ci doar să urmăm instrucțiunile din cer, pentrucă ascultarea aduce victoria!

A convinge întreg poporul să tacă, a fost probabil cea mai grea acțiune, dar era necesară. Noi, la rândul nostru, trebuie întotdeauna să reducem la tăcere argumentele rațiunii umane și să ne sprijinim doar pe ceea ce ne spune Cuvântul lui Dumnezeu. În acest episod din Biblie, ascultarea a făcut ca puterea lui Dumnezeu să zguduiască zidurile largi ale orașului și să se prăbușească.

Niciun general din această lume nu ar fi luat atitudinea pe care comandantul Iosua a luat-o, pentru că strategia sa a fost dată de călăuzirea divină. Orice persoană care urmează instrucțiunile cerești va avea succes. Dacă poporul Israel ar fi ascultat îndrumarea omului, ar fi putut cuceri cetatea Ierihonului, însă cu prețul multor vieți. Însă, cum au urmat rânduiala lăsată de Domnul, nu a existat nicio pierdere.

Nu contează cât de înalt și de puternic este zidul care te impiedică să înaintezi. Ascultă ceea ce spune Cuvântul și mergi mai departe, pentru că Isus a spus că porțile iadului nu vor birui Biserica Sa (Matei 16:18). Deci, fii curajos și îndrăznește să crezi în ceea ce îți este revelat, și nu compara cunoașterea omului cu cea a Domnul, căci Dumnezeul nostru este superior în toate.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!