Mesajul zilei

15/09/2016 - ELIBERAREA TA ȘI ALOR TĂI STĂ ÎN MÂINILE TALE

Duhul Domnului a fost peste el. El a ajuns judecător în Israel şi a pornit la război. Domnul a dat în mâinile lui pe Cuşan-Rişeataim, împăratul Mesopotamiei, şi mâna Lui a fost puternică împotriva lui Cuşan-Rişeataim.

Judecători 3:10

Vremuri grele au fost acelea în care israeliții au uitat de Domnul; și-au dat fiicele altor popoare și de asemena au permis ca fiicele altor popoare să se căsătorească cu fii lor. Mai mult decât atât, Israelul s-a închinat altor dumnezei și a fost cucerit de Cușan-Rișeataim, împăratul Mesopotamiei și, timp de opt ani, au fost dominați și asupriți. Dar când au strigat către Domnul, Cel Prea Înalt le-a dat un izbăvitor: Otniel, fiul fratelui mai mic al lui Caleb, cel care a eliberat Israelul. Dar, acest slujitor al lui Dumnezeu a obținut o astfel de victorie, deoarece a fost condus de Duhul lui Dumnezeu.

De îndată ce a murit Iosua, fiii lui Israel au trecut prin mari încercări. Au încetat să aibă o comuniune strânsă cu Domnul, iar când și-au deschis ochii, erau deja oprimați de Cușan-Rișeataim. Atunci când nu au dat ascultare poruncii lui Dumnezeu de a nu se amesteca cu popoarele din țara pe care au primit-o prin moștenire, ei au deschis ușa prin care răul a intrat.

Chiar și astăzi, există mulți oameni care au nevoie să deschidă ochii deoarece orice nesupunere față de Cuvântul lui Dumnezeu face ca inamicul să-l aibă pe om în mâinile sale. Același lucru s-a întâmplat pe  parcursul secolelor, dar cu trecerea timpului, mulți găsesc că anumite porunci sunt depășite, nu mai sunt în vigoare, și caută scuze pentru a nu se supune lui Dumnezeu. Cum sare vrabia încoace şi încolo şi cum zboară rândunica, aşa nu nimereşte blestemul neîntemeiat. (Proverbe 26,2).

În greșeala sa, Israelul a început să se închine zeilor acelor popoare. Nu este din întâmplare faptul că o persoană cade, de exemplu pradă drogurilor, prostituției, homosexualității sau lipsei de onestitate. La urma urmei, cu ușa deschisă, diavolul nu intră decât să fure, să ucidă și  să distrugă (Ioan 10:10). Prin urmare, numai o pocăință adevărată ne va elibera de rău.

Regele Mesopotamiei i-a cucerit, iar fiii lui Israel, fără ajutorul Cerului, au fost dominați timp de opt ani - perioada ar fi fost mult mai mare dacă ei nu ar fi a deschis ochii și s-ar fi rugat Domnului. Astăzi, există familii care, dacă nu se pocăiesc și nu strigă către Domnul ca să le elibereze,  vor continua să-și viziteze fii, fiicele, rudele în închisori, iar pe alții îi vor îngropa.

În momentul în care și-au ridicat ochii spre cer și au strigat,  Domnul l-a trimis pe Otniel, care L-a căutat pe Dumnezeu și a fost umplut de Duhul Sfânt. Din acest motiv, acest slujitor al lui Dumnezeu a putut conduce poporul Său spre libertate. Așa cum a făcut acest eliberator al lui Israel, tu, la rândul tău, nu permite diavolului să-și continue munca sa nefastă în familia ta. Astăzi, Dumnezeu va face ceea ce este necesar pentru a da libertatea tuturor celor care Îl caută. Însă, este nevoie să ne deschidem inimile și să strigăm către El, pentru că eliberarea ta și alor tăi depinde de decizia ta.

 În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!