Mesajul zilei

16/09/2016 - ROADE CE VOR DURA PENTRU TOTDEAUNA

Ea a zis: "Mi-a dat aceste şase măsuri de orz, zicând: "Să nu te întorci cu mâinile goale la soacra ta."

Rut 3:17

Pe lângă lucrările pe care Domnul le face în favoarea noastră, El nu vrea ca noi să ne întoarcem cu mâinile goale față de cei care depind de noi. Boaz – modelul lui Hristos, Mântuitorul nostru - a făcut pentru Naomi, prin intermediul lui Rut, ceea ce era determinat de dinainte. Există multe lucruri scrise pentru noi, care nu se vor îndeplini, dacă nu vom  merge pe câmpul lui Hristos și "nu vom culegem spicele ce au căzut pe pământ și nu au fost culese”. Nu este de ajuns să mergi la adunare și se te mulțumești cu mesajele auzite; trebuie să „mergem” la Cuvânt și să cautăm ceea ce prin har ne este dat. Așadar, fii înțelept și bucură-te de tot ce este mai bun de la Dumnezeu, pentru că întâlnirea ta cu Domnul va da roade pentru generația următoare, și care vor dăinui  pentru eternitate.

Dumnezeu niciodată nu a aprobat egoismul. Din contră, El ne binecuvântează, astfel încât noi, la rândul nostru să-i putem binecuvânta pe alții. Amintiți-vă că cel care nu are grijă de ai săi este mai rău decât un necredincios (1 Timotei 5.8). În cazul în care Tatăl ar binecuvânta doar viața noastră, ar fi ca un îndemn ca noi să ne gândim doar la viața noastră. Dar, așa cum Boaz a făcut cu Rut, iar ea, cu soacra ei, Domnul ne dă binecuvântările Lui, pentru ca noi să-i binecuvântăm, de asemenea, pe cei dragi; este o promisiune biblică, faptul că Domnul ne mântuiește atât pe noi, cât și pe casa noastră (Fapte 16:31).

Boaz a făcut un mare bine lui Naomi prin intermediul lui Rut. Domnul vrea să facă la fel pentru cei care fac parte din familia noastră și pentru poporul nostru. Toate alimentele pe care le găsim în Cuvânt, sunt, de asemenea, pentru sprijinul nostru.

Boaz nu a fost bunuț, ci mai degrabă ascultător față de ceea ce a fost scris. Același lucru ar trebui să se întâmple și cu noi. A acționa conform a ceea ce a fost stabilit de către Domnul, ne face un foarte, foarte mare bine și de asemenea, astfel, îndeplinim scopul divin. În Cuvânt găsim liniile directoare pentru a îndeplini poruncile Domnului. Astfel, vom fi răsplătiți.

Cât de frumos este să fim în casa lui Dumnezeu, să participăm la adunări și să ascultăm predicile, care sunt de o importanță capitală! Dar, de asemenea, a "culege spicele căzute sau lăsate pentru a fi culese" este recompensator, pentru că Domnul a decretat că ele aparțin celor care au nevoie (Deuteronomul 24,19). Există multe lucruri hotărâte pentru noi, care vor fi îndeplinite dacă vom merge pe câmpul lui Hristos și vom culege ceea ce  a căzut la pământ sau care a fost lăsat pentru cei aflați în nevoi.

Atitudinea lui Boaz a făcut-o pe Noemi să simtă că el a respectat Legea. Ea a instruit-o pe Rut să se apropie de Boaz pentru ca binecuvântarea să fie completă. Ceea ce s-a și întâmplat cu adevărat, pentru că , ceva timp mai târziu, Rut avea să fie stră-bunica regelui David. Chiar și așa, fratele meu, întâlnirea ta cu Cuvântul și supunerea față de El, va face ca multe roade să fie date urmașilor tăi, roade, ce  vor dura pentru totdeauna.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să te binecuvânteze!