Mesajul zilei

17/09/2016 - ÎNDRUMĂRILE DOMNULUI SUNT PRECISE

"Mâine, la ceasul acesta, îţi voi trimite un om din ţara lui Beniamin, şi să-l ungi drept căpetenie a poporului Meu, Israel. El va scăpa poporul Meu din mâna filistenilor, căci am căutat cu îndurare spre poporul Meu, pentru că strigătul lui

1 Samuel 9:16

Dumnezeu nu este un Dumnezeu al neorânduielii. Așa că atunci când El vorbește, nu lasă nicio urmă de îndoială. Dacă crezi că Domnul te-a trimis să faci ceva, dar nu înțelegi ce anume îți vorbește, las-o baltă. El vorbește prin Cuvântul Său, iar atunci când o face, certitudinea răsare în inima ta. Din ziua în care ai început să dai ascultare Cuvântului, tu ai auzit planul lui Dumnezeu pentru viața ta. Așa că, roagă-te cu privire la aceasta, însă pune mâna la lucru,  pentru că a așteapta o viață întreagă, înseamnă să te înșeli întru totul. Cuvântul care ne-a fost adresat inimii, aduce puterea necesară pentru ca lucrarea divină să fie realizată.

Creatorul, care ne-a format din țărâna pământului, ne cunoaște capacitățile. Când vorbește cu noi despre un subiect anume, o face cu claritate. Ni s-a permis să cunoaștem tainele Împărăției Sale. Cu toate acestea, în cazul în care crezi că Domnul ți-a dat o misiune, dar nu știi ce anume sau cum să o faci, las-o baltă, pentru că El nu ne lasă confuzi.

În trecut, Dumnezeu vorbea prin diferite mijloace. Dar acum, El folosește Cuvântul Său. Ceea ce îți atrage privirea, atunci când asculți predica sau citești Biblia - este vocea lui Dumnezeu, ce aduce bucurie inimii. Chiar dacă știm că am păcătuit, suntem conștienți că dojana lui Dumnezeu este pentru binele nostru și, chiar și în mijlocul durerii, există bucuria că vom scăpa de ispită.

Un alt fapt important este că Cel PreaÎnalt nu se grăbește și nici nu întârzie. Astăzi, El îi cheamă pe oameni ca să-L slujească în viitorul apropiat sau cel îndepărtat. Bineînțeles că trebuie să ne rugăm Domnului, cerând mai multe direcții pentru a face ceea ce El ne spune, însă a ne ruga  și a rămâne cu mâinile în sân este un comportamnet total greșit. Corect este să ne rugăm și să înaintăm la luptă! Cei care au credință, dar nu se grăbesc sau așteaptă o viață întreagă orientările Domnului, greșesc de asemenea. Când ne aflăm pe Adevărata Cale, suntem călăuziți.

Să nu-ți fie teamă să spui „da” Domnului și nici nu te uita după vânt (Eclesiastul 11.4). Dacă ai siguranța că ceea ce vrei să faci este voia lui Dumnezeu, înaintează, iar El îți va deschide ușile. Dacă cineva te rănește între timp, nu rămâne trist. De multe ori noi credem că ceva este de la Dumnezeu, iar apoi El folosește o persoană pentru ca tu să deschizi ochii. Cine slujește într-adevăr Domnului, nu-i pasă de ceea ce se va întâmpla cu el. Cine este aplaudat sau criticat,  nu dă nicio atenție acestor lucruri, deoarece cu Domnul la cârma vieții, va putea realiza ceea ce i s-a poruncit. A fi un împlinitor al Cuvântului – și nu un ascultător uituc - este secretul împlinirii lucrării (Iacov 1:22).

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!