Mesajul zilei

18/09/2016 - NU TE LĂSA BIRUIT DE AMENINȚARE

Filistenii au venit şi s-au răspândit în Valea Refaim.

2 Samuel 5:18

Pentru cei care au credință, planurile inamicului sunt întotdeauna inutile. David știa care este locul său întru Domnul, astfel că nu s-a gândit de două ori în fața încercării: a plecat la luptă. A ne cunoaște locul nostru întru Dumnezeu - și a fi în părtășie cu El - ne asigură succesul complet în fiecare luptă. Nu contează ce anume inamicul ne pregătește, căci Tatăl a dat decizia: vom învinge în toate bătăliile. Pur și simplu nu învinge cine nu crede în Domnul (Romani 8:37).

Cea mai mare greșeală pe care o putem face este să disperăm în fața unei amenințări a răului, indiferent dacă este mare sau mică. Nimic din ceea ce satana pregătește împotriva noastră este ascuns de ochii Protectorului nostru, iar El ne va elibera de orice capcană. În cazul în care Atotputernicul a permis să vină un atac asupra noastră, a fost pentru ca noi să arătăm că, de fapt, credem în El.

Cel mai important lucru este să cunoaștem cine suntem în viața spirituală. Dacă știm care este poziția noastră întru Cristos - și suntem în comuniune cu Domnul - atunci când adversarul va veni, nu ne vom teme, ci vom porni împotriva lui. David a făcut așa, a plecat la lupta care părea să fie devastatoare și a ieșit învingător. Orice armă făurită împotriva ta va fi fără putere (Isaia 54.17).

Noi suntem, ceea Domnul zice că suntem și facem, ceea ce El spune că putem face. El afirmă că ne-a dat autoritate peste toată puterea diavolului (Luca 10:19). De ce altceva mai trebuie să ne temem? De ce să disperăm în fața atacului celui care a venit împotriva noastră tremurând de frică?

Diavolul știe că Cel care este în noi este mult mai mare decât el (1 Ioan 4.4). Deci, nu da doi bani pe planurile iadului. Continuă să crezi în ceea ce a vorbit Dumnezeu inimii tale, pentru că tu ești iubit de Domnul. Așa că El va face totul pentru a te salva și a te elibera din mâinile lui satana. În Hristos, suntem mai mult decât biruitori, iar Domnul a hotărât că nimic, dar absolut nimic, nu ne va provoca nicio daună. Deci, de ce să te temi de adversar? El știe că nu poate să ne lovească. Maximul pe care el poate să ni-l facă este să ne ispitească. Dar, dacă rămânem tari în credință, îl vom învinge (1 Petru 5,9).

Numai cei care se îndoiesc de Cuvântul Domnului vor pierde bătăliile. Dumnezeul nostru a decretat victoria ta. Așa că, acceptă-l pe Hristos în viața ta și fii un învingător, pentru că lupta ta nu este ascunsă de ochii Celui Atotputernic. Dacă El a permis să treci prin această luptă este pentru că vrea ca tu să câștigi. Încercările ne fac mai tari. Fii sigur că nimic din ceea ce planuiește diavolul împotriva vieții tale nu va avea succes, pentru că în Hristos, poți  toate lucrurile (Filipeni 4:13).

Supuneţi-vă, dar, lui Dumnezeu. Împotriviţi-vă diavolului, şi el va fugi de la voi (Iacov 4.7).

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!